Acțiune organizată de polițiști pentru asigurarea unui climat de ordine publică și siguranță rutieră

La 04.01.2020, Poliţia oraşului Siret a organizat o acţiune punctuală, cu efective mărite, pe raza de competență, pe linia prevenirii şi combaterii faptelor cu violență, asigurarea unui climat de ordine publică și siguranță rutieră, ocazie cu care au fost controlate 29 de autovehicule și au fost legitimate 41 de persoane.

poza
Acțiune organizată de polițiști pentru asigurarea unui climat de ordine publică și siguranță rutieră

În cadrul acțiunii a fost constatată 1 infracţiune la regimul circulației rutiere, a fost reținut 1 permis de conducere și au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 3.568 lei.
Exemplu:
Un bărbat de 51 de ani din comuna Calafindești, aflat sub influența băuturilor alcoolice, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea autoturismul pe DJ 209D din localitatea de domiciliu.
Întrucât emana halenă alcoolică, acesta a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.



10:34
vineri, 10 ianuarie 2020

Taguri

Autor
S.M
Gazduit de Administrare Servere