A primit, de ziua lui, cel mai de preţ cadou: libertatea

Dan Florin Irimescu, de 23 de ani, din Bilca, pe care i-a împlinit exact ieri, a primit tot ieri cel mai de preţ cadou din viaţa lui: libertatea, Curtea de Apel Suceava admiţându-i, în recurs, cererea de liberare provizorie sub control judiciar.

Tânărul i-a avut până acum drept tovarăşi de celulă pe Mihai Ovadiuc, de 40 de ani, din Dărmăneşti, şi Claudiu -Vasile Bodnar, de 30 de ani, din Bilca.

Reamintim că, pe 30 noiembrie 2010, Tribunalul Suceava opera, la solicitarea DIICOT, 4 arestări, din lot făcând parte şi agentul-şef Doru Mihai Davidean, de 40 de ani, din Frătăuţii Noi, lucrător la SPF Vicov, acuzat de sprijinire a unui grup infracţional organizat, complicitate la contrabandă cu ţigări, dar şi abuz în serviciu în formă calificată. Curtea de Apel Suceava l-a pus repede în libertate, judecătorii hotărând că urmărirea penală îşi poate atinge scopurile, pentru următoarele 25 de zile, şi dacă inculpatul nu părăseşte ţara.

Un număr de 6 persoane au fost reţinute pe 29 noiembrie 2010 de DIICOT Suceava, Tribunalul Suceava punându-l în libertate, o zi mai târziu, pe Cornel Ovidiu Vîslă, de 30 de ani, din Frătăuţii Noi, şi arestându-i preventiv, pentru 29 de zile, în afară de poliţistul liber câteva zile mai târziu, pe Claudiu-Vasile Bodnar, Mihai Cioată, de 21 de ani, din Bilca, Dan-Florin Irimescu, Mihai Ovadiuc. Mihai Cioată a fost pus în libertate, judecătorii admiţându-i cererea de a fi urmărit penal în afara gratiilor, dar sub control judiciar.

Cei 6 au fost reţinuţi de procurori după o acţiune spectaculoasă a forţelor de ordine (B.C.C.O. Suceava, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul B.C.C.O Galaţi, S.C.C.O. Botoşani, I.P.J. Suceava, lucrătorilor de la I.J.P.F Rădăuţi şi I.J.J. Suceava), din data de 29 noiembrie 2010, soldată cu 20 de percheziţii domiciliare în judeţele Suceava şi Galaţi. La DIICOT Suceava au fost aduse, în bază a 12 mandate de aducere, tot atâtea persoane.

În urma descinderilor din aceeaşi zi, s-au ridicat peste 150.000 de ţigarete (7.574 de pachete), aproximativ 10.000 de euro, 44.000 de lei, autoturisme, peste 40 de telefoane mobile şi cartele de telefonie mobilă. În timpul investigaţiilor, derulate pe parcursul a 10 luni, poliţiştii au mai ridicat alte peste 380.000 de ţigări (19.256 de pachete).

11:12
vineri, 04 februarie 2011

Taguri

Curtea de Apel, libertate

Autor
Mugur Geu
Gazduit de Administrare Servere