94 de elevi chiulangii, prinşi de poliţişti

În doar două zile, poliţiştii suceveni au executat controale în unităţile de învăţămînt preuniversitar şi universitar. Aceştia au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare peste 10.000 lei.

Poliţiştii suceveni au executat 245 de controale în universitate şi şcolile din oraş, ocazie cu care au depistat 94 elevi care absentau de la cursuri. În zonele limitrofe unităţilor de învăţămînt au fost legitimate 585 persoane.

Poliţiştii suceveni au aplicat 53 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 10.300 lei, din care 29 la Legea nr. 61/1991 (încălcarea unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice), 4 la Legea nr. 12/1990 (protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite), 1 la 333/2003 (paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor) şi 19 la alte acte normative.


Agenţii de poliţie au organizat întîlniri cu conducerile unităţilor de învăţămînt şi cu părinţii în 64 de locaţii şi 59 şedinţe cu elevii urmărindu-se pregătirea antiinfracţională şi antivictimală a acestora. Totodată, poliţiştii au verificat şi 120 de unităţi economice din zona unităţilor de învăţămînt.


În cadrul acţiunii, s-au distribuit pliante cu recomandări preventive, acestea fiind afişate la căminele şi internatele de pe raza judeţului Suceava, în scopul prevenirii furturilor. De asemenea cadrele Biroului Poliţiei pentru Centrul Universitar Suceava au desfăşurat activităţi de pregătire antiinfracţională şi antivictimală cu studenţii din campus şi cămine şi s-a acţionat împreună cu reprezentanţii Agenţiei Naţionale Antidrog, fiind distribuite materiale privind efectul substanţelor etnobotanice.

13:59
miercuri, 01 decembrie 2010

Taguri

IPJ, chiulangii, controale, educatie, elevi, scoala

Autor
Bogdan Popescu
Gazduit de Administrare Servere