400 profesori nefilologi vor învăţa limba engleză

400 de profesori suceveni, din categoria nefilologi, vor studia limba engleză într-un program implementat de inspectoratele şcolare din judeţene Sălaj, Suceava şi Braşov. Proiectul se desfăşoară pe o perioadă de 30 de luni şi se va finaliza cu un examen de tip Cambridge.

Inspectoratul Şcolar al Judeţului Sălaj implementează, în parteneriat cu Inspectoratele Şcolare din judeţele Suceava şi Braşov, un proiect de dezvoltare a competenţelor cheie de comunicare în limba engleză pentru personalul didactic din categoria nefilologi în vederea creşterii accesibilităţii informaţiei şi dezvoltării strategiilor educaţionale proprii. Proiectul a demarat în luna septembrie 2010 şi se derulează pe o perioadă de 30 de luni.

"Activitatea principală a proiectului o reprezintă parcurgerea de către un grup ţinţă format din 1200 cadre didactice din categoria nefilologi (câte 400 pentru fiecare judeţ), a unui program complet de studiu a limbii engleze urmată de sesiuni de examinare pentru accederea la certificări recunoscute internaţional ale cunoştinţelor integrate de limba engleză: Cambridge FCE, Cambridge CAE sau BULATS. În acelaşi timp, programul de formare va fi acreditat CNFP, astfel încât participanţii vor beneficia şi de obţinerea unui număr de aprox. 30 de credite profesionale transferabile", a declarat şeful IŞJ Suceava, Petru Carcalete.

În perioada 12-14 noiembrie, la Suceviţa, a avut loc prima reuniune a echipelor de implementare a proiectului şi a formatorilor din cele trei judeţe. Cei 35 de participanţi au oferit un feed-back pozitiv la finalul activităţii, în cea ce priveşte organizarea, conţinutul, rezultatele obţinute şi au exprimat convingerea că proiectul, prin tematica abordată, reprezintă o oportunitate pentru cadrele didactice din cele trei judeţe partenere şi se va bucura de succes.

12:04
marti, 16 noiembrie 2010

Taguri

Cambridge, IJJ, Petru Carcalete, limba engleza, profesori

Autor
Bogdan Popescu
  • Peste 10.300 de suceveni au fost vaccinați împotriva COVID-19
  • În județul Suceava sunt în evoluție 1.460 de cazuri de Covid-19
  • Două femei au fost rănite după ce mașina s-a răsturnat pe câmp
  • Rata de infectare în municipiul Suceava apropie de pragul de 3 cazuri la mia de locuitori
  • vezi toate stirile
Gazduit de Administrare Servere