14 elevi suceveni, calificaţi la etapa naţională a unui prestigios concurs de matematică

Un lucru îmbucurător adus în prim plan de inspectorul şef Petru Carcalete este că Facultatea de Construcţii şi Management Industrial, din cadrul Universităţii Gheorghe Asachi Iaşi a hotărît ca elevii premiaţi la etapa finală a concursului să obţină locuri gratuite în cadrul facultăţii.

Etapa naţională a Concursului Naţional de Matematică Aplicată “Adolf Haimovici“, desfăşurat sub egida Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi a Societăţii de Ştiinţe Matematice din România, a avut loc la Iaşi, în perioada 21-23 mai 2010. Concursul, ajuns la cea de-a XIV-a ediţie, este adresat elevilor de liceu şi este împărţit pe 4 secţiuni.

Concursul a fost susţinut de către participanţi în amfiteatrele Facultăţii de Construcţii de Maşini şi Management Industrial, din cadrul Universităţii Tehnice “Gheorghe Asachi“ Iaşi. Conducerea facultăţii a hotărît ca elevii premiaţi la etapa finală a Concursului Naţional de Matematică Aplicată “Adolf Haimovici“ să fie admişi, fără concurs (pe baza primirii unei bonificaţii de 2 puncte la media finală de admitere), la Facultatea de Construcţii de Maşini şi Management Industrial din Iaşi, dacă după absolvirea liceului ei vor opta pentru această facultate. De asemenea, pentru anul I de studiu, facultatea va acorda un număr de 16 burse profesionale studenţilor care, ca elevi, au fost premiaţi ai Concursului Naţional de Matematică Aplicată “Adolf Haimovici“.

În urma etapei judeţene a concursului, care a avut loc pe data de 13 martie a.c., în aceeaşi zi cu etapa judeţeană a Olimpiadei Naţionale de Matematică, s-au calificat la etapa finală 18 elevi, din care 14 au obţinut premii.  Competiţia finală a fost extrem de dificilă deoarece în concurs au participat 600 de elevi din toate judeţele ţării, la unele secţiuni fiind înscrişi câte 90 de elevi. Acest lucru nu a oprit elevii suceveni să se poziţioneze în clasamentul general pe primele locuri, 14 dintre aceştia fiind premiaţi. S-au obţinut 1 premii I şi 13 menţiuni.

17:40
marti, 25 mai 2010
Autor
Bogdan Popescu
  • O mașină a luat foc din mers pe centura Rădăuțiului
  • Trei angajați din învățământ și doi elevi, confirmați cu infecție cu noul coronavirus
  • Rata de infectare Covid-19 în municipiul Suceava scade la 2.08 la mie
  • Ion Lungu: Zilnic se fac cate 40-50 de vaccinari
  • vezi toate stirile
Gazduit de Administrare Servere