Seară de film german la Casa Prieteniei

Biroul Informaţional al Regiunii Schwaben îşi redeschide porţile sucevenilor amatori de cinematografie germană. Evenimentul va avea loc pe data de 25 octombrie 2010, începând cu orele 18.00, în cadrul Casei Prieteniei, situată lângă Muzeul de Ştiinţe ale Naturii.

Seria filmelor germane de calitate, un proiect iniţiat de Biroul Informaţional al Regiunii Schwaben, din cadrul Casei Prieteniei, situată lângă Muzeul de Ştiinţe ale Naturii, în colaborare cu Departamentul de Germanistică al Universităţii “Ştefan cel Mare”, Suceava reîncepe în această toamnă cu producţia cinematografică Pünktchen und Anton în regia Carolinei Link, câştigătoarea premiului Oscar pentru filmul “Nirgendwo in Afrika”.

Pünktchen und Anton este un film din anul 1999, care are la bază romanul cu acelaşi nume, scris de autorul german de cărţi pentru copii, Erich Kästner. Filmul descrie o prietenie sinceră şi necondiţionată dintre doi copii, care, prin altruismul şi sinceritatea lor, constituie o adevărată lecţie de viaţă şi un model pentru adulţii din jurul lor.

Mai mult decât atât, filmul tematizează şi aspecte importante ale relaţiei şi comunicării dintre părinţi şi copii, criticând părinţii care acordă mai mult timp serviciului decât copiilor. Filmul ne spune că o relaţie apropiată, bazată pe încredere şi iubire între o mamă şi fiul ei, este mult mai importantă decât bogăţia materială.

14:22
vineri, 22 octombrie 2010
Autor
Bogdan Popescu
Gazduit de Administrare Servere