Proiecte de lumi posibile, la Biblioteca Bucovinei

Expozitia de carte intitulata PROIECTE  DE  LUMI  POSIBILE, vernisata vineri la Biblioteca Bucovinei, aduce în atentia publicului sucevean o colectie de volume ce sunt prin ele însele calatorii, destinatii de vacanta si veritabile lumi.

poza
Proiecte de lumi posibile, la Biblioteca Bucovinei

Categoria cea mai larga de cititori de vara prefera acest gen de carte-album-ghid, care invita la cunoasterea civilizatiilor europene si universale.

Editura Schei, Brasov, desi mai putin cunoscuta, este prezenta cu trei volume de exceptie, sub egida UNESCO – Patrimoniul Universal “Magnifice Centre Culturale si Spatii Naturale”. Volumul I contine sectiuni privind Natura si Cultura protejata de UNESCO în Europa de Sud: Italia, Malta, Portugalia, Spania, Vatican. Volumul al II-lea se focalizeaza pe Europa Centrala si de Nord: Bielorus, Danemarca, Elvetia, Finlanda, Germania, Lituania, Norvegia, Olanda, Polonia, Cehia, Suedia. Volumul al III-lea se concentreaza pe patrimonial natural si cultural al tarilor din Europa Centrala si de Sud - Est: Albania, Bulgaria, Cipru, Croatia, Grecia, Iugoslavia, Macedonia, România, Slovacia, Ucraina, Ungaria. Acestor volume li se adauga “Cele 100 de minuni ale lumii”, o carte conceputa ca o Calatorie printre impresionante aparitii arhitectonice.

Editions Larousse de Vacances (Passion d’ailleurs / 21 Rue de Montparnasse 75 283, Paris Cedex) este prezenta în expozitie cu  albumele Thailande, Grèce, Turquie, Mexique, Italie, Canada.

Editura Aquila ofera numarul cel mai mare si diversificat de Ghiduri Complete de calatorie, dedicate celor ce doresc informatie mai concentrata si accesibila rapid. Sunt volume dedicate Israelului, Braziliei, Danemarcei. Alaturi, Marea Britanie, Rusia, Thailanda, Tarile Baltice, Tunisia, Germania.

Albumele si ghidurile de calatorie pot fi consultate si împrumutate la Sala de Arte, Sala de Lectura si Sectia de Limbi Straine. În aceasta perioada, serviciile sunt adaptate orarului de vacanta si faptului ca Sala de împrumut este în inventar. Numai sectiile bibliotecii amplasate în cartierele Obcini si Burdujeni continua sa mentina si oferta de împrumut. Abonamentele la serviciile bibliotecii sunt gratuite, pe baza de card de identitate.

21:02
duminica, 18 iulie 2010
Autor
Bogdan Popescu
Gazduit de Administrare Servere