Cărţile săptămînii la Cărtureşti: Branson, Yalom şi Ruiz Zafon

Librăria Cărtureşti vă prezintă cărţile săptămânii. Ele pot fi răsfoite la o ceaşcă de ceai în cadrul librăriei situate la parterul Iulius Mall.

poza
Cărţile săptămînii la Cărtureşti: Branson, Yalom şi Ruiz Zafon

Pierderea virginităţii. Autobiografia de Richard Branson


Richard Branson şi-a scris propriile reguli ale succesului, creînd un grup de companii care a împînzit toată lumea, dar fără sediu central, fără  ierarhie de management şi cu birocraţie minimă. Multe dintre afacerile lui – linii aeriene, retail, Virgin Coke, au apărut în domenii în care concurenţa era destul de mare. A dat de cîte o mină de aur pe pieţe unde consumatorii erau nemulţumiţi, unde confuzia era atotstăpînitoare, iar firmele concurente stagnau.
 
Într-o lume din cale-afară de stresată, în care aproape că nu mai e timp de altceva decît de muncă, Richard Branson ne propune un model nou: familie, prieteni, distracţie, aventură – toate sunt la fel de importante în viaţa lui ca afacerile.
 
Ca antreprenor, a avut succes în tot felul de industrii, pe care le-a ajutat să evolueze. Acum vine şi cu un nou tip de carte: o autobiografie plină de poveşti, un autoportret plin de viaţă, dinamic, pe măsura autorului.
 
"Puţini oameni din lumea afacerilor sunt atît de vii, de versaţi şi de nonconformişti ca Richard Branson. Probabil nu mai există un alt om de afaceri în preajma căruia să te simţi la fel de bine. El întruchipează mitul antreprenorului rebel şi aventurier." Gentlemen's Quarterly
 
"Branson îşi poartă faima şi banii cu mare har: n-are cravate, şoferi, nu merge prin cluburi la modă. Ce-l face ieşit din comun este însăşi natura unică a ambiţiei lui. Nu e interesat de putere, cel puţin nu de acea putere care presupune manipulare. Ce vrea el este să se simtă cît se poate de bine…" Newsweek
 
"Branson, care singur spune despre sine că este un aventurier-capitalist, e un „generator” de idei de afaceri. Instinctele lui sunt acompaniate de puterea de a-i motiva pe cei care lucrează pentru el. Şi cui i-ar veni să spună „nu”?! Branson face tot ce poate ca toată lumea să se distreze la fel de bine ca el." Time

 

 

Soluţia Shopenhauer de Irvin D. Yalom


Prestigiosul romancier şi psihiatru Irvin Yalom oferă în acest roman una dintre cele mai minuţioase şi realiste descrieri ale terapiei de grup, alăturînd investigaţiei pshihologice o savuroasă biografie a filosofului german Arthur Schopenhauer.
 
O explorare a psihologiei, filosofiei şi umanităţii, Soluţia Schopenhauer spune povestea lui Julius Hertzfeld, un apreciat psihoterapeut care descoperă, la vîrsta de 60 de ani, că este pe moarte. Conform prognosticului doctorului său, mai are un an de trăit, an în care Julius, de fapt, învață să moară. Forţat să îşi reexamineze viaţa şi munca, acesta se reîntîlneşte cu un fost pacient pe care nu reuşise să-l vindece, dar care, în mod miraculos, susţine că viaţa i s-a transformat după ce a citit filosofia pesimistă a lui Schopenhauer. De aici porneşte povestea celor doi, o poveste despre existenţă şi dialog, despre misterul şi forţa relaţiilor interumane, în care rolurile de doctor şi pacient sunt inversate şi reinventate.
 
Irvin D. Yalom este autorul prestigioaselor lucrări de psihoterapie Tratat de psihoterapie de grup – vîndută în peste 700.000 de exemplare –, Existential Psychotherapy şi Inpatient Group Psychotherapy, al cărţilor aflate la graniţa dintre ficţiune şi documentar: Călăul dragostei şi alte poveşti de psihoterapie şi Mama şi sensul vieţii, precum şi al romanelor Plînsul lui Nietzsche şi Minciuni pe canapea. Irvin Yalom este profesor emerit de phihiatrie al Universităţii Stanford.

 

 

Jocul îngerului de Carlos Ruiz Zafon

 

Carlos Ruiz Zafon s-a născut la Barcelona în 1964. A lucrat în publicitate, a colaborat la revistele La Vanguardia şi El Pais şi, pentru cîţiva ani, a locuit la Los Angeles, unde a lucrat ca scenarist. Şi-a început cariera literară în 1993 cu o carte pentru copii, Prinţul ceţii, pentru care a primit Premiul Edebe. I-au urmat romanele Palatul de la miazănoapte (1994) şi Lumini de septembrie (1995), împreună cu care alcătuieşte aşa-numită Trilogie a Negurii, şi Marină (1999). În 2001, Zafon publică primul sau roman „adevărat”, Umbra vîntului (Polirom, 2005), care devine imediat un fenomen literar cu ecouri pe plan internaţional. Figurează ca finalist la premiul pentru roman Fernando Lara (2001) şi la Premiul Llibreter (2002) şi este desemnat cea mai bună carte a anului 2002 de cititorii revistei La Vanguardia. În anul 2004, Umbra vîntului este distins, în Franţa, cu prestigiosul Prix du Meilleur Livre Etranger. Următorul sau roman, Jocul îngerului, a fost aşteptat cu nerăbdare de editori şi publicul larg şi a apărut în 2008, cu acelaşi succes formidabil. Cărţile lui Zafon au fost traduse în peste patruzeci de limbi şi au cucerit numeroase premii şi milioane de cititori de pe toate cele cinci continente. 
  
Jocul îngerului (traducere din limbă spaniolă şi note de Dragoş Cojocaru) revine la minunatele decoruri din celebrul roman Umbra vîntului, pe străduţele întortocheate ale Barcelonei, în universul gotic al Cimitirului Cărţilor Uitate - o poveste magnifică despre magia cărţilor şi colţurile cele mai întunecate ale sufletului uman. 
  
Acţiunea romanului Jocul îngerului se desfăşoară în Barcelona anilor 1920. Un tânăr scriitor obsedat de o iubire imposibilă primeşte, din partea unui editor misterios, ofertă de a scrie o carte cum n-a mai existat niciodată, în schimbul căreia i se promite nu doar o avere, ci chiar mai mult decît atît. În stilul său strălucitor, cu o precizie narativă impecabilă, autorul romanului Umbra vîntului ne transportă din nou în Barcelona începutului de secol XX şi în Cimitirul Cărţilor Uitate, oferindu-ne un roman cu o intrigă captivantă - o poveste de dragoste despre nebănuitele căi ale vieţii, o rătăcire printr-un labirint de taine unde vraja cărţilor, pasiunea şi prietenia îşi dau mîna într-o povestire magistrală. 



22:24
luni, 28 iunie 2010

Taguri

Carturesti, carte, recomandare

Autor
Gavril Pitu
Gazduit de Administrare Servere