Cartea săptămînii la Cărtureşti Suceava: Războaiele mele, de Adelin Petrişor

Pe cînd cei din mocirla media romînească îşi petrec zilele alergînd după Becali, încercînd să surprindă vreo vedetă autohtonă în nu stiu ce pozitie jenantă, aduc la cunoştinţa publicului larg cine s-a mai cuplat cu cine, domnul Adelin Petrişor a mers în toate zonele de conflict majore de pe mapamond.

Băiatul acesta cu voce stridentă, speriat, mă facea încă din copilărie să mă uit fascinat la ceea ce făcea el, ce ne arăta la televizor. E jurnalist de război, face reportaje cu temă, şi parcă ne dă de gîndit la valorile care ar trebui să le aibă profesia pe care şi-o exercită cu dedicaţie.

În lumea lui Adelin Petrişor, Becali poate fi Yasser Arafat sau Muammar al Gadaffi. A vizitat cluburi selecte ca închisoarea Guantanamo, şi s-a plimbat pe pămînturile aride si deloc prietenoase înţesate cu mine de prin Iugoslavia, Libia, Afganistan, Liban, Irak unde probabil s-a întîlnit cu zeci de tipi prietenoşi cu barbă înveşmîntaţi cu accesorii specifice zonelor (mitraliere, puşti, pistoale).

Cine mai crede în ziua de azi că e important să fii diferit! Reportajele lui Adelin Petrişor au fost oricum marginalizate! Poate cartea îi va aduce mai multe satisfacţii unui om care ar trebui luat ca exemplu!

PS: Sper ca oameni gen Adelin Petrişor să nu fie pe cale de dispariţie. Eu unul uitîndu-mă la seria Star Wars aveam încontinuu impresia că lipseşte ceva. Ce anume? Un Adelin Petrişor!

15:47
luni, 27 septembrie 2010

Taguri

Adelin Petrisor, Libraria Carturesti, carte

Autor
Librăria Cărtureşti Suceava
Gazduit de Administrare Servere