Cartea săptămînii la Cărtureşti Suceava: Fiul Hamasului de Mosab Hassan Yousef

Editura Pandora M a lansat pe piaţă o colecţie foarte interesantă de cărţi, se numeşte Reality Shock şi cuprinde poveşti de viaţă ieşite din tipar precum: Crime - scrisă de un avocat de drept penal, Ferdinand von Shirach, în care ne sunt prezentate cele mai ciudate procese pe care le-a avut de-a lungul carierei, sau Secretele lui Madoff – dezvăluirile făcute de amanta celui mai ticălos broker al istoriei.

De departe, cea mai interesantă carte din colecţie pare şi cred că este Fiul Hamasului, autobiografia scrisă de fiul unuia dintre liderii şi fondatorii Hamasului: Mosab Hassan Yousef, dublu spion, membru Hamas, care a lucrat pentru serviciile secrete israeliene şi în care ni se prezintă ororile petrecute în sânul grupării teroriste din care a făcut parte.

 

Autorul s-a convertit la creştinism şi-a trădat poporul şi-a rănit familia şi susţine că nu a primit nici un ban pentru activitatea sa de spion, motivaţiile lui fiind ideologice şi religioase. Se pare că autorul a desconspirat tentativa de asasinare a lui Shimon Peres pe atunci prim-ministru, astăzi preşedinte al Israelului şi a ajutat la prevenirea a zeci de atentate teroriste.

O autobiografie spumoasă, o lecţie de istorie, o carte dedicată familiei rănite a autorului şi tuturor victimelor conflictului israeliano-palestinian.



19:00
luni, 02 august 2010

Taguri

Carturesti, Hamas, carte

Autor
Cezar Butnariu
Gazduit de Administrare Servere