Ziua Europeană a Sportului Școlar

Vineri, 27 septembrie 2019 se va sărbători la nivel european Ziua Europeană a Sportului Școlar. Aceste eveniment este destinat unităților de învățământ, indiferent de nivelul acestora, care promovează activitatea fizică pentru educarea copiilor și tinerilor. Comisia Europeană împreună cu Federația Maghiară a Sportului Școlar au decis în urmă cu 3 ani ca ultima zi de vineri a lunii septembrie să fie dedicată sărbătoririi mișcării fizice din unitățile de învățământ din toată Europa.

poza
Ziua Europeană a Sportului Școlar
La nivel național evenimentul este promovat și organizat de Federația Română Sportul pentru Toți în colaborare cu membrii afiliați din județe, Asociațiile Județene Sportul pentru Toți, fiind înscrise până la acest moment 250 de școli și grădinițe. La nivelul județului Suceava s-au înscris în acest proiect peste 40 de unități de învățământ care vor celebra această zi prin crosuri, jocuri de mișcare, flash-mob-uri, jocuri sportive sau drumeții. Școlile provin atât din mediul rural cât și din cel urban, acțiunile fiind în general coordonate de profesorii de educație fizică și sport.
Evenimentul face parte din Săptămâna Europeană a Sportului, 23-30 septembrie, celebrată de Comisia Europeană sub sloganul #BEACTIVE.
http://www.essd.eu/


09:31
joi, 26 septembrie 2019

Taguri

Autor
S.M
Gazduit de Administrare Servere