PSD vrea diminuarea cu 15% a dărilor la Primărie

Social-democraţii suceveni consideră că păstrarea taxelor şi impozitelor la acelaşi nivel pentru anul 2011 ar reprezenta o nouă lovitură dată nivelului de trai al suceveanului şi economiei private.

poza
PSD vrea diminuarea cu 15% a dărilor la Primărie
Consilierii PSD vor depune, în şedinţa de joi a Consiliului Local, un amendament la proiectul de hotărâre privind stabilirea taxelor şi impozitelor pentru anul fiscal 2011, conform căruia toate taxele şi impozitele să fie diminuate cu 15%. Această diminuare are în vedere faptul că veniturile sucevenilor au scăzut, în 2010, cu aproximativ 30%, iar păstrarea impozitelor la cotele din anul 2010 ar împovăra şi mai mult cetăţeanul.

Virginel Iordache, consilier local PSD, a dezminţit declaraţia lui Ion Lungu prin care acesta menţiona că taxele vor rămâne neschimbate. "O dată cu diminuarea veniturilor, chiar dacă rămân aceleaşi, taxele vor avea o pondere mai mare în venitul net al fiecărui sucevean. În urma unui calcul făcut de specialiştii din PSD se arată că s-au pierdut sume între 250 şi 1100 lei din salariu", a declarat Iordache.

Social-democraţii doresc ca aceste taxe să fie diminuate cu 15%, considerând că menţinerea taxelor şi impozitelor la acelaşi nivel ar avea consecinţe grave asupra societăţilor comerciale, cât şi asupra cetăţenilor, cele mai afectate categorii sociale vor fi tinerii, pensionarii, cei cu venituri mici.

Diminuarea încasărilor la bugetul Primăriei ar fi un alt efect pervers al menţinerii neschimbate a valorii taxelor şi impozitelor. Potrivit lui Virginel Iordache, până în prezent, procentul de încasare ar fi de 62%, pentru anul viitor, mai puţin din jumătate din cetăţenii contribuabili vor putea să îşi achite taxele şi impozitele.

Mai mult, Virginel Iordache anunţă un măcel fiscal între IMM-uri, acestea nemaiputând să îşi achite datoriile faţă de Primărie sau de stat. "Un număr tot mai mare de firme vor fi nevoite să îşi închidă afacerea, ce va genera şomeri şi oameni care vor solicita ajutor de şomaj", arată consilierul Virginel Iordache.

"Fac apel la toţi consilierii, indiferent de culoarea politică pe care o au, ca, pentru o oră, să ne dezbrăcăm cu toţii de haina politică şi să gândim că decizia noastră, a celor care astăzi diriguiesc destinele acestui municipiu, să luăm decizia înţeleaptă pe care o propune PSD. Nu dorim sub nicio formă să avem drept de autor pentru acest amendament, dar cred că diminuarea cu 15% ar fi un lucru drept, atât pentru cetăţean, cât şi pentru bugetul Consiliului Local", spune consilierul PSD.

Pesediştii anunţă că măsura de păstrare a taxelor şi impozitelor ar fi o nouă lovitură dată nivelului de trai al suceveanului şi economiei private, menţionând că soluţia de echilibrare a bugetului este scăderea de cheltuieli inutile, consemnate, de altfel, în procesul verbal al Curţii de Conturi.

Iordache specifică faptul că unele cheltuieli au fost consemnate ca fiind ilegale, sumele care ar fi trebuit încasate putând fi compensate cu recuperarea sumelor de la cei care au încasat de la bugetul Municipiului. Ca exemple de sume ilegale, Virginel Iordache a enumerat sume cuprinse între 52.820.000 lei pentru organizări ilegale de şantier şi cheltuieli de personal în valoare de 1.959.582 lei.

14:03
luni, 22 noiembrie 2010

Taguri

PSD, Primaria Suceava, Virginel Iordache, diminuare, impozite, taxe

Autor
Bogdan Popescu
Gazduit de Administrare Servere