PD-L critică atitudinea PSD față de instituțiile statului

Organizația Județeană de Tineret a Partidului Democrat Liberal Suceava își exprimă indignarea cu privire la atitudinea pe care liderii PSD o au în relația lor cu instituțiile statului. Este îngrijorător faptul că liderii PSD par a se fi întors la principiile socialismului revoluționar reprezentat în istorie de oameni ca Lenin și Stalin, organizând mici “furtuni într-un pahar cu apă” fără a ține cont de normele legale sau de cele ale bunului simț.

poza
PD-L critică atitudinea PSD față de instituțiile statului

După ce a patronat din umbră manifestații în afara legii când a pichetat sediul PDL fără a avea o autorizație în acest sens, domnii Ovidiu Donțu și Cătălin Nechifor, au încercat să asalteze Casa de Pensii pentru a depune o mie de petiții.

     Se pare că activitatea politică intensă pentru desăvârșirea revoluției socialiste, i-au făcut pe cei doi militanți ai PSD să uite ce au studiat în facultate (după cum reiese și din CV-urile acestora) și să considere, la fel ca și iluștrii lor înaintași de extremă stângă că pot reprezenta arbitrat voința unor mase de oameni. Încercând să găsim o posibilă explicație, putem considera că entuziasmul infantil al acestora poate avea conotații de natură psihologică, fiind un caz rar de personalitate multiplă extrem de dezvoltată. O altă explicație posibilă ar fi aceia că domnul Donțu nu este familiarizat cu sensul unor noțiuni elementare cum ar fi petiție, împuternicire, mandat, mandatar sau procură. Dacă ar fi avut curiozitate să dea o simplă căutare pe internet a oricărui termen mai sus folosit, eminentul jurist sucevean ar fi constatat că nu poate reprezenta interesele unui grup de persoane decât în situația în care are calitate de mandatar sau împuternicit printr-un document în care respectivii cetățeni îi încredințează acestuia calitatea reprezentant al intereselor lor. De altfel, această eroare nu ne miră la domnul Donțu dacă luăm în considerare faptul că acesta și-a făcut un obicei de a pierde procese în instanță.

     Dacă  tot visează la guvernarea viitoare a României cu un entuziasm ce ne amintește de domnul Geoană care s-a crezut într-o seară președinte alături de Mihaela dragostea lui, Ovidiu Donțu visează cu ochii deschiși la modul în care va guverna Municipiul Suceava. Pentru a-l ajuta în acest demers oniric, îi sugerăm să o prezinte colegilor de partid ca și model pe doamna director Camelia Chitul, care a avut prezența de spirit necesară pentru a nu se lăsa intimidată de avântul pueril al salvatorilor pensionarilor și le-a solicitat acestora să respecte normele legale care reglementează modalitatea prin care cetățenii își pot exercita dreptul constituțional de petiționare. Mai mult, arătând parcă măsura respectului pe care îl au față de pensionari, tinerii lideri ai PSD Suceava nu au ținut cont de faptul că în avântul lor au îmbrâncit câțiva pensionari care erau în instituție pentru a rezolva probleme serioase și reale.

      Ca și doamna Chitul, fără a mai insista cu privire la normele de bun simț pe care trebuie să le respecți când te afli într-o instituție publică, dorim să îi comunicăm domnului Donțu că prin petiție se înțelege, în conformitate cu prevederile art. 2 din Legea 233/2002: “cererea, reclamația sau propunerea formată în scris ori prin poștă electronică, pe care un cetățean sau organizație legal constituită o poate adresa autorităților și instituțiilor centrale și locale, serviciilor publice descentralizate ale ministerelor și ale celorlalte organe centrale, companiilor și societăților naționale, societăților comerciale de interes județean și local, precum și regiilor autonome”.

     În condițiile în care Ovidiu Donțu nu este o persoană care suferă de personalitate multiplă care găzduiește o mie de personalități distincte în interiorul său, și în mod evident nu este nici o organizație legal constituită, ne punem serioase întrebări cu privire la competența profesională a acestui om ce visează să devină primarul sucevenilor.

     Pe de altă parte, dacă noi ne înșelăm și într-adevăr domnul Donțu este un jurist competent, înseamnă că acesta în mod intenționat nu a dorit să le ceară celor o mie de pensionari să semneze o banală împuternicire. În aceste condiții ne întrebăm în mod firesc dacă nu cumva petiționarii lui Ovidiu Donțu au fost preluați dintr-o carte de telefoane sau orice altă bază de date disponibilă conducerii Partidului Social Democrat Suceava? Totodată, solicităm instituțiilor abilitate ale statului să verifice dacă acțiunile PSD din ultima perioada se încadrează în limitele legale.

 

Președinte OT PDL Suceava,
Lucian Harșovschi



20:30
vineri, 17 iunie 2011

Taguri

OT PD-L, PSD, critica, institutii stat

Autor
Andrei Jităreanu
Gazduit de Administrare Servere