Noul proiect al legii ANI va intra miercuri în dezbaterea plenului Camerei Deputaţilor

Noul proiect al legii Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), înaintat de Guvern sub denumirea "Proiectul de lege privind consolidarea integrităţii în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice", va intra miercuri în dezbaterea Camerei Deputaţilor.

poza
Noul proiect al legii ANI va intra miercuri în dezbaterea plenului Camerei Deputaţilor

Amendamentele la proiectul Guvernului pot fi depuse până miercuri, la ora 10.00, iar Comisia juridică are termen tot miercuri, dar la ora 12.00, să înainteze plenului raportul pe fond.

Executivul a aprobat luni, în şedinţă extraordinară, proiectul de lege privind organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), acesta urmând să fie trimis la Parlament. "Prin acest proiect de lege Guvernul urmăreşte continuarea activităţii ANI. Pentru a respecta decizia Curţii Constituţionale cu privire la faptul că publicarea în declaraţia de avere a unor date ar afecta viaţa privată, instituim două tipuri de declaraţii de avere, una ce are caracter public şi una cu caracter confidenţial", a declarat premierul Emil Boc.

Preşedintele Traian Băsescu a cerut, la consultările politice de la Palatul Cotroceni, adoptarea proiectului de lege al Guvernului privind funcţionarea ANI în zece zile la Parlament. AGERPRES

00:39
miercuri, 28 aprilie 2010
Autor
Dan Maxim
Gazduit de Administrare Servere