Flutur: PD-L nu susţine reorganizarea administrativă a comunelor

Vicepreşedintele PD-L, Gheorghe Flutur, a declarat că PD-L se opune iniţiativei senatorului PD-L de Alba, Nicolae Dobra, privind reorganizarea administrativă a comunelor. Pesediştii suceveni cred că aprobarea unui asemenea proiect ar putea facilita hegemonia statului PD-L şi asigurarea voturilor la noile alegeri.

"Conducerea PD-L nu susţine un astfel de proiect. Eu cred că acum trebuie să ne concentrăm pe dezvoltarea satului românesc şi a comunităţilor, şi mai puţin pe trasarea de hărţi. Este imaginaţia unor colegi şi o respectăm dar nu aceasta este prioritatea", a declarat Flutur.

El a declarat că în momentul de faţă, nu există nici un fel de preocupare şi nu există un aviz pozitiv la nivel politic în vederea acestui proiect.

Deputatul social-democrat Cătălin Nechifor s-a opus vehement acestui proiect de lege, considerînd că o asemenea reorganizare ar asigura comasarea localităţilor într-un număr mai mic şi în jurul unor primari PD-L, facilitînd astfel practicarea furtului electoral.

Senatorul Nicolae Dobra a propus iniţiativa de a desfiinţa comunele mici şi formarea unor unităţi administrativ-teritoriale capabile să-şi asigure fondurile necesare funcţionării. Dacă un asemenea proiect ar fi aprobat în Parlament, 40% din actualele comune vor fi comasate, astfel încît o comună să aibă aproximativ 5.000-6.000 de locuitori.

13:59
joi, 07 octombrie 2010

Taguri

Catalin Nechifor, Gheorghe Flutur, Nicolae Dobra, PD-L, PSD, comune mici, reorganizare

Autor
Bogdan Popescu
Gazduit de Administrare Servere