Acatrinei, PRM: Unde sunt specialiştii în medicină şi agricultură?

Gheorghe Acatrinei, liderul sucevean al PRM, consideră că specialiştii formaţi pe băncile facultăţii din România au ajuns într-o stare dezastruasă.

poza
Acatrinei, PRM: Unde sunt specialiştii în medicină şi agricultură? | Foto: Bogdan Popescu | Newsme.ro

Un prim motiv pentru care România nu mai are specialişti, în opinia lui Gheorghe Acatrinei, este pentru că ministerele nu au avut o prognoză a necesarului de specialişti pe domeniile de activitate.

"S-a creat un excedent de specialişti slab pregătiţi prin înfiinţarea în multe oraşe a universităţilor particulare, 'specialişti' care iau cu multă uşurinţă un 10 datorită relaţiilor şi banilor.

Pe de altă parte, el a adăugat că specialiştii bine pregătiţi din sistemul medical (neurochirurgie, de exemplu) care au făcut şase ani de facultate şi 7 ani de specialitate, nu pot lucra decît cu anumite spitale, deşi este mare necesitate.

Gheorghe Acatrinei se întreabă cine are interesul distrugerii sistemului medical românesc, dat fiind faptul că medicii şi asistentele pleacă peste hotare.

O mare hibă a României, în opinia lui Acatrinei, o reprezintă şi specialiştii în agricultură şi legumicultură. "Astăzi, fiecare îşi stropeşte legumele cu fel de fel de ierbicide fără a şti exact ce conţin ele. Ajungem să ne otrăvim singuri cu produsele consumate."

15:04
joi, 22 iulie 2010

Taguri

Gheorghe Acatrinei, PRM, agricultura, medicina, specialisti

Autor
Bogdan Popescu
Gazduit de Administrare Servere