Ministerul Mediului va obliga proprietarii de iazuri să încheie asigurări

În vizita sa la Suceava, Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a discutat cu preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, despre problema ecologizării iazurilor de decantare.

"În judeţul Suceava sunt cîteva zone care ne îngrijorează: situri contaminate, iazuri care pot deveni periculoase, dacă nu se iau unele măsuri de ecologizare. Trebuie să luăm toate măsurile pentru a preîntîmpina aceste dezastre", a declarat Laszlo Borbely.

Ministrul Mediului consideră că statul român putea să facă mai mult în ultimii 20 de ani.

"Noi acum finalizăm în sfîrşit o listă de circa 1.000 situri contaminate în România, vom face o listă de priorităţi şi pentru prima oară anul acesta în sfîrşit am dat 100 milioane de lei din Fondul de Mediu pentru închiderea a patru iazuri. Din fonduri europene, vom da 100 milioane de euro pînă în 2013", adaugă ministrul Mediului.

Borbely a pus şi problema răspunderii proprietarului, motivînd necesitatea modificării legislaţiei. "Nu se poate să nu avem o asigurare în aceste cazuri. Trebuie să obligăm proprietarii să încheie o asigurare liniştitoare în cazul unor dezastre. Aici este acest dig de la Tărnicioara. Va trebui să continuăm să dăm bani pentru ecologizarea acestor situri", a remarcat Laszlo Borbely.

15:53
joi, 18 noiembrie 2010

Taguri

Laszlo Borbely, asigurare, ecologizare, iazuri de decantare

Autor
Bogdan Popescu
Gazduit de Administrare Servere