Pompierii din Franța, în vizită la Suceava

În ziua a doua, de la sosirea în judeţul Suceava, pompierii francezi au ajuns la Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava.

Vizita se înscrie în activităţile cuprinse în cadrul Parteneriatului încheiat în 2008 între pompierii din Departamentul pentru Incendii şi Salvări Seine-et-Marne şi pompierii bucovineni. Delegaţia este compusă din 5 membri, doi ofiţeri şi trei subofiţeri, care ocupă diferite funcţii în această structură de pompieri profesionişti, având ca principale activităţi intervenţia, pregătirea salvatorilor, formarea instructorilor precum şi activităţi de logistică, fiind condusă de comandantul Jeremy Pierlot.

 
Structura din care fac parte este al cincilea departament ca mărime şi activităţi din Franţa. Pompierii francezi au fost întâmpinaţi de Inspectorul şef colonel drd. Burlui Ion, alături de şefii de compartimente şi servicii din ISU ,,Bucovina” Suceava. În cinstea pompierilor oaspeţi s-au desfăşurat exerciţii demonstrative din probele concursurilor serviciilor profesioniste ale pompierilor, au fost prezentate intervenţia la descarcerare, tehnica de luptă a Detaşamentului de pompieri Suceava, misiunile importante ale instituţiei. Delegaţia a vizitat Primăria Municipiului Suceava unde au fost primiţi de primarul municipiului, Ioan Lungu. Încă din 2008, când delegaţia pompierilor suceveni formată din 5 militari şi 4 voluntari a efectuat un curs de descarcerare şi prim ajutor de urgenţă în Franţa, s-au stabilit legături de prietenie în cadrul acestui schimb de experienţă care vor continua şi în anii următori.

21:19
miercuri, 25 mai 2011
Autor
Andrei Jităreanu
Gazduit de Administrare Servere