O grenadă de război, descoperită pe strada Cernăuţi

O grenadă de mână defensivă, echipată cu focos, în perfectă stare de funcţionare, provenind din Al Doilea Război Mondial, a fost descoperită duminică de către un sucevean de pe strada Cernăuţi.

Bărbatul executa lucrări de renovare şi curăţenie la anexele gospodăreşti (anexe datând din perioada interbelică, locuinţa fiind cumpărată de la un cetăţean german), când a descoperit un obiect suspect lângă un perete al unei anexe. Imediat bărbatul a solicitat expertiza echipei pirotehnice a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava, condusă de maistrul militar Iulian Pentilescu care a intervenit pentru identificarea, ridicarea, transportul şi depozitarea elementului de muniţie

Militarii au luat măsuri de securizare şi evacuare a populaţiei din zonă, în urma cercetării amănunţite a zonei şi au ridicat o grenadă de mână defensivă, echipată cu focos, în perfectă stare de funcţionare, provenind din Al Doilea Război Mondial.

Ţinând cont de istoricul gospodăriei, ei au executat un instructaj cu proprietarul, punându-i-se în vedere ca, în eventualitatea executării altor lucrări de amenajare, să solicite sprijinul echipei pirotehnice pentru asistenţă tehnică de specialitate.

Muniţia a fost transportată în condiţii de maximă siguranţă şi depozitată provizoriu, până la distrugerea controlată într-un poligon autorizat. Misiunea s-a desfăşurat cu profesionalism şi s-a încheiat fără să fie puse în pericol vieţi omeneşti sau bunuri materiale.


12:53
luni, 14 februarie 2011

Taguri

ISU Bucovina, din oras, grenada

Autor
Bogdan Popescu
Gazduit de Administrare Servere