Contrabandist reţinut pentru 24 de ore

Ieri în jurul orei 12.00, poliţiştii rutieri din Rădăuţi, în timp ce efectuau activităţi pe DN 2E pe raza comunei Voitinel, au oprit un autoturism înmatriculat în Marea Britanie, ce se deplasa dinspre comuna Vicovu de Jos. Şoferul a refuzat să oprească, continuându-şi deplasarea spre comuna Horodnic de Sus.

poza
Contrabandist reţinut pentru 24 de ore | (f) Bogdan Popescu/Newsme.ro

Poliţiştii au urmărit autoturismului în cauză, organizându-se totodată 2 dispozitive pentru reţinerea autoturismului pe raza comunelor Horodnic de Sus şi Marginea. Agenţii Postului de Poliţie Horodnic de Sus au efectuat din nou semnalul regulamentar de oprire a autoturismului în cauză, însă conducătorul auto a refuzat să oprească, deplasându-se spre comuna Marginea.

Pe raza comunei Marginea, conducătorul autoturismului urmărit a observat autospeciala postului de poliţie, astfel că a ieşit de pe DN 2E şi a intrat pe drum comunal ce ducea spre piaţa comunei, loc în care poliţiştii au reuşit blocarea autoturismului. În momentul în care a fost blocat, suspectul a coborât de la volan şi a fugit spre albia pârâului Suceviţa. Poliţiştii au efectuat somaţiile legale şi au tras 5 focuri de armă, persoana suspectă fiind reţinută şi imobilizată.

În urma verificărilor a fost identificată persoana suspectă ca fiind U. Mihăiţă de 25 ani, din oraşul Vicovu de Sus, judeţul Suceava. În autoturism, pe bancheta din spate, podul pedalier din spate, precum şi în portbagaj, au fost identificate 10 cutii (baxuri) conţinând pachete ţigări cu timbru Republica Moldova.

Autoturismul a fost condus la sediul Poliţiei Municipiului Rădăuţi, unde s-a procedat la inventarierea cantităţii de ţigări transportate, fiind găsite 4960 pachete ţigări. Având în vedere faptul că U. Mihăiţă nu a putut prezenta documente justificative pentru cele 4960 pachete de ţigări, s-a procedat la ridicarea cantităţi în vederea continuării cercetărilor.

Se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „contrabandă”, suspectul fiind reţinut pentru 24 de ore şi urmează a fi prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

19:56
miercuri, 23 februarie 2011
Autor
Bogdan Popescu
Gazduit de Administrare Servere