Rapid CFR Suceava părăseşte Cupa României cu fruntea sus

Rapid CFR Suceava - Ceahlăul Piatra Neamţ 1-2 (1-1). Rapid a pierdut în faţa Ceahlăului pe Areni, şi a ratat calificarea în premieră în şaisprezecimile Cupei României.

După un început de meci echilibrat, oaspeţii au deschis scorul în minutul 20 prin Vădrariu, care a pătruns în viteză prin centrul apărării sucevene şi a înscris pe lângă portarul Pascal ieşit în întâmpinare. După o altă mare ocazie nemţeană irosită de Constantinescu, „ceferiştii” încep şi ei să îşi arate colţii în atac, mai întâi prin Sevaciuc şi apoi prin Romaniuc.

Aceste ratări aveau să prefaţeze golul egalizator venit chiar în secvenţele de final al primei reprize. Angajat bine de către Romaniuc în suprafaţa de pedeapsă adversă, Apetri a fost faultat clar de către Bădescu, iar centralul Cristian Sava din Bacău a acordat lovitură de pedeapsă împotriva echipei nemţene. Mircea Negru a marcat, nu fără emoţii, de la punctul cu var, astfel că cele două echipe au intrat la cabine la egalitate, 1-1.

Repriza a doua a început cum nu se poate mai rău pentru fotbaliştii suceveni. Centralul Cristian Sava a închis ochii la un fault comis asupra lui Romaniuc la 30 de metri de poarta Rapidului, faza a continuat, iar fostul atacant al lui Dinamo, Bălţoi, a adus pentru a doua oară Ceahlăul în avantaj. În minutul 73 fostul echipier al Cetăţii, Marius Onciu a trecut de puţin pe lângă majorarea scorului, când „trasorul” său de la 30 de metri a fost respins cu mare greutate de portarul Rapidului, Pascal.

Nemaiavând ce pierde, alb-vişinii se aruncă cu toate forţele în atac în ultimul sfert de oră. Astfel, în minutul 82, nou intratul Golofca ia o acţiune pe cont propriu, centrează perfect în gura porţii, numai că Şuleru, venit din alergare, a ratat de puţin contactul cu balonul. Eforturile ofensive ale Rapidului erau cât pe ce să fie răsplătite în minutul al doilea prelungirilor, când juniorul Florin Plămadă a prins un şut de senzaţie de la 20 de metri, care a fost respins cu un ultim efort de portarul Ceahlăului în bara transversală şi apoi a ieşit în corner. Nu a fost să fie, însă rapidiştii au meritul că s-au luptat până la capăt cu mai titraţii lor adversari şi au părăsit competiţia cu fruntea sus.

Rapid a evoluat în alcătuirea Pascal – Pantea, Sava, Sevaciuc, Spătar (50 Golofca) – Oniu, Romaniuc, Brânză (60 I. Plămadă), Apetri (79 Fl. Plămadă) – Şuleru, Negru.

Ceahlăul a jucat în formula Hărăguţă – Nohai (46 Ghiţă), Forminte, Viţelaru, Dumitraş – Bădescu (46 Gafiţa), Onciu, Achim, Vădrariu (80 Sofronie) – Constantinescu, Bălţoi.

21:34
miercuri, 08 septembrie 2010
Autor
Paslariu Cristian
Gazduit de Administrare Servere