Antrenorul Ştefan Buiucliu a reprezentat Suceava la Campionatele Modiale de Tir Sportiv

În perioada 30 iulie-11 august 2010 s-a desfaşurat la Munchen, cea de-a 50-a ediţie a Campionatelor Mondiale de tir sportiv.

poza
Antrenorul Ştefan Buiucliu a reprezentat Suceava la Campionatele Modiale de Tir Sportiv
   Din partea Federaţiei Române de Tir Sportiv în echipa tehnică ce a susţinut delegaţia de 23 de sportivi români înscrişi la startul competiţiei mondiale, din totalul de 2600 de tragători participanţi, s-a aflat şi antrenorul Stefan Buiucliu.

   “Organizarea perfectă - nemţească, poligoanele electronice – impecabile, atmosfera unică dată de standurile firmelor de arme, muniţii, echipamente şi tinte, mulţimea sportivilor şi a oficialilor din întreaga lume, a spectatorilor care plăteau între 5 şi 10 euro pentru a viziona evenimentul sportiv dorit, au lăsat asupra mea o placută şi puternică impresie. După cele două săptămâni de întreceri, rezultatele generale obţinute – şi aici nu trebuie decât să amintesc cele 27 de noi recorduri mondiale stabilite la această competiţie – au confirmat seriozitatea, rigurozitatea şi respectul cu care este privit acest sport în unele ţări, prin implicare şi investitii.

    Enumerand primele trei tari clastate ca medalii vă veţi putea completa imaginea generală: locul 1: China, 2 Rusia şi 3 SUA. Sportivii noştri au obţinut rezultate bune, chiar şi fără clasări pe podium, despre care în general se vorbeşte cu atâta uşurinţă în necunoştinţă de cauză.

    Am avut sportivi clasaţi la individual pe locurile 4, 10, 11, 19 dar şi echipe clasate în primele 20 ale lumii, fapt pe care-l consider o mare cinste. Fără a încerca o concluzionare finală, personal revin la sportivii pe care-i pregatesc la cluburile bucovinene cu idei noi şi un bagaj de cunostinţe pe care nu-l puteam primi niciunde în ţară. Rezultatele sper să se vadă puţin la competiţiile imediate (Cupa României în septembrie şi Campionatele naţionale de juniori II în octombrie) şi mai mult pe perioada sezonului de aer comprimat, care începe din noiembrie”, a declarat Ştefan Buiucliu. 

19:16
marti, 17 august 2010

Taguri

Stefan Buiucliu, tir

Autor
Cristian Paslariu
Gazduit de Administrare Servere