NEWS
14:02
vineri, 16 august 2019
Stagiunea 2019-2020 a Teatrului Municipal „Matei Vișniec” Suceava va debuta la începutul lunii septembrie cu noutăți în ceea ce privește prețul biletelor pentru spectacolele ce se joacă pe scena teatrului nostru. Astfel, suntem în continuare alături de publicul sucevean cu o gamă largă de facilități oferite atât elevilor din învățământul preuniversitar, studenților, pensionarilor, pentru însoțitorii grupurilor de copii la spectacolele dedicate acestora cât și persoanelor cu dizabilități.
12:10
luni, 12 august 2019
Muzeul Bucovinei invită publicul sucevean la vernisajul expoziției Atelierelor de arheologie experimentală Artă şi Artefacte ”, care va avea loc marți, 13 august 2019, ora 17, în Sala Pedagogică a Muzeului de Istorie situată la parter.
16:10
vineri, 09 august 2019
Festivalul de Artă Medievală Ştefan cel Mare, organizat Consiliul Judeţean Suceava, Muzeul Bucovinei și Primăria Municipiului Suceava revine cu cea de-a treisprezecea ediţie. Atmosfera medievală o vei trăi la Cetatea de Scaun şi Muzeul Satului Bucovinean între 15 -18 august.
16:04
vineri, 09 august 2019
Teatrul Municipal Matei Vișniec Suceava a inițiat o colaborare cu Teatrul Dramatic Olga Kobileanska din Cernăuți, organizând astfel primul turneu internațional al Stagiunii 2019-2020. Pe 26 septembrie actorii suceveni vor juca, pentru comunitatea românească dar nu numai, pe scena teatrului cernăuțean, spectacolul „Noapte bună, tăticule!”, în regia lui Alexandru Grecu. Acesta va fi doar primul pas al colaborării dintre cele două instituții teatrale, care presupune un schimb de spectacole și o intensificare a relațiilor culturale dintre cele două regiuni.
11:11
miercuri, 07 august 2019
Biblioteca Bucovinei „I. G. Sbiera” Suceava şi Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, sub egida Consiliului Judeţean Suceava şi în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava şi Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională, organizează luni, 12 august, începând cu ora 11:00, Dezbaterea „Copiii românilor din diaspora”, ediţia a IV-a. Desfăşurată în cadrul Proiectului „Luna Diasporei 2019” derulat de către Consiliul Judeţean Suceava, dezbaterea va avea loc la Biblioteca Bucovinei „I. G. Sbiera” Suceava, str. Mitropoliei nr. 4.
13:47
sambata, 03 august 2019
Primarul Sucevei, Ion Lungu,a participat, sambata, la lansarea cărții Gabrielei Baddour, "PELERIN ÎN ȚARA SFÂNTĂ".Cu aceasta ocazie, edilul i-a oferit o Diploma de Excelenta.
11:08
vineri, 02 august 2019
Pentru popularizarea Festivalului Medieval de la Suceava, artista fotograf Mihaela Oprișan a pregătit o expoziție care conține 31 de fotografii realizate la edițiile anterioare, menite să ilustreze frumusețea și activitățile inedite, ce diferențiază Festivalul Medieval din Cetatea de Scaun a Sucevei de restul festivalurilor de acest gen din țară.
13:31
marti, 25 iunie 2019
Muzeul Bucovinei, Consiliul Județean Suceava și Asociaţia “Gândeşte” – gândește.org organizează a XIII a ediție a Expoziţiei Internaţionale de Grafică Satirică BUCOVINA , având în acest an tema : “Ochii buni disting adevărul de minciună.”
16:06
vineri, 14 iunie 2019
Emoții, pasiune și dăruire, trupe de excepție, conferințe, mese rotunde, lansări de carte și dezbateri cu invitați de onoare, concerte extraordinare, spectacole pentru copii, recitaluri de poezie, spectacole de comedie, tragedie, tragicomedie, spectacole de teatru-dans, musical, performance stradal și teatru mobil, toate s-au întâmplat pe parcursul a 15 zile, timp în care ne-au fost alături mii de suceveni, care au ales să se bucure de artă și de frumos în cele mai interesante forme și culori.
15:59
vineri, 14 iunie 2019
Spectacolul „PiSiCi”, producția Teatrului Municipal „Matei Vișniec” Suceava, acest spectacol concert conceput de Bobo Burlăcianu și Bobi Dumitraș, este SOLD OUT în cel mai important festival de teatru din România, Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu care se desfășoară în perioada 14-23 iunie 2019.
11:17
joi, 13 iunie 2019
În parteneriat cu Asociația Fălticeni Cultural și Comunitatea Evreilor din Iași, Universitatea „Petre Andrei” din Iași organizează pe 15 iunie, începând cu ora 18.00, la Fălticeni, lansarea volumelor Maladii postcomuniste (Daniel Șandru) și Cine suntem și ce ne ține împreună? Reflecții post-Centenar despre natura democrației în România (Radu Carp și Daniel Șandru). Evenimentul va avea loc cu ocazia „Zilelor Culturii Fălticenene” și se va desfășura la Sinagoga Mare din Fălticeni, ce va fi redeschisă publicului cu acest prilej.

Credeți că cel de al treilea guvern al coaliției PSD-ALDE va reuși ceea ce precedentele nu au reușit?


Gazduit de Administrare Servere