Voodoo Manolea Land

După gogoriţa aruncată în glumă de “păpuşarul” Hrebenciuc, după însuşirea ei -ca una din motivaţiile înfrângerii- de către Mircea Geoană, şi, mai ales, după ducerea ei peste limitele penibilului şi grotescului de către doamna Geoană, isteria “flăcării violet” a cuprins, încet-încet, întreaga suflare politică românească şi a devenit subiect de top nu numai în presa autohtonă, ci şi pentru marile trusturi internaţionale de presă.

De-a lungul vremurilor postdecembriste, am avut parte de multe tentative de impunere a unui “brand” pentru România. Să ne aducem aminte de dubios finanţatul album “Eterna si fascinanta Românie” sau de “România, mereu surprinzătoare” a lui Dan Matei Agathon, sau de “Dracula Land”-ul domnului Năstase şi, desigur, de mai recentul “Romania, the Land of Choice”, promovat de doamna Udrea. Toate s-au dovedit a fi simple iluzii, fără un real impact internaţional. Ceea ce, însă, s-a întâmplat acum, în legătura cu disputa privind influenţarea rezultatelor alegerilor prezidenţiale de către un personaj cu presupuse însuşiri paranormale, a făcut înconjurul lumii şi a mai lipit o etichetă negativă pe imaginea şi aşa compromisă a României. Probabil că, ne place sau nu ne place, “brandul”  de facto al României a devenit de deunăzi: “Voodoo Manolea Land”, sau mai precis “Aliodor Voodoo Manolea Land”.


Într-adevăr, acest personaj -cu nume parcă predestinat şi cu o carte de vizită pe măsură (specialist în psihoenergetică, biosinergetică şi programare neurolingvistică), a ajuns pe buzele tuturor, a făcut să curgă râuri de cerneală şi i-a făcut pe politicieni şi analişti să înroşească microfoanele televiziunilor. Se impune întrebarea: Cum de s-a ajuns aici, la o problematică obscură, când România are în faţă cu totul alte probleme, grave şi serioase?  După mine răspunsul este unul, simplu şi trist,: un anume grad de instabilitate psihică şi emoţională a unor lideri politici.


Desigur, este de neînţeles, lamentabil, penibil şi iremediabil compromiţător modul în care, pe rând şi în mod repetat, soţii Geoană au explicat prestaţia jenantă a candidatului pesedist la dezbaterea finală. Argumentaţia potrivit căreia domnul Geoană a fost molicel şi fără replică datorită atacului energetic la care l-a supus Aliodor -soldatul psihotronic al adversarului- este hilară şi infantilă. Dacă, însă, dăm crezare zvonului, cum că la europarlamentarele de anul trecut, Aliodor Manolea “ prestase” alături de domnul Geoană, ajungem la o concluzie tragică, anume că o parte din liderii pesedişti chiar cred în eficienţa unor asemenea practici.


Aproape în aceeaşi măsură, însă, este de neînţeles şi, cred eu, aşteaptă o explicaţie publică omniprezenţa domnului Aliodor Manolea în imediata proximitate a preşedintelui Băsescu, unde vrei şi unde nu vrei: la dezbaterea finală a prezidenţialelor, la negocierile cu partidele de la Cotroceni, la depunerea jurământului, la festivitatea de validare a mandatului. Dacă prezenţa domnului Băsescu la OTV, pe scaunul pe care a stat nenorocosul Ogică sau clarvăzătoarea Ildiko, mi-am putut-o explica singur prin dorinţa sa de a câştiga un anume tip de public, pentru prezenţa domnului Manolea alături de preşedintele statului, peste tot, ca miercurea-n post, aştept o altă explicaţie decât cea pe care o găsesc cea mai la îndemână (anume că, pentru domnul Băsescu prestaţia psihoezoterică a domnului Manolea este strict necesară).

Pentru ca bâlciul să fie complet, s-au găsit şi alţi politicieni  care au avut acum revelaţia că şi ei fuseseră victime ale unor atacuri energetice. Parcă dorind să arate că pandemia parapsihologico-ezoterică face victime în întreg spectrul politic, senatorul liberal Ioan Ghişe descrie simptomele corespunzătoare “greaţă la stomac” şi confuzie. Bine măcar că sexul domnului Ghişe exclude asocierea cu alte stări fiziologice.


Într-un fel, sucevenii ar trebui să fie mândri. Domnul Aliodor Manolea este originar din Fălticeni. Un alt titan al ezoterismului românesc, domnul  Lorin Ioan Fortuna (care s-a evidenţiat –tot la Dan Diaconescu- printr-o rugăciune de exorcizare a fiinţei Traian Băsescu de la civilizaţia predominat gravitaţională de tip şerpilean la civilizaţia dominant gravitaţională de tip balaurean şi care a plătit din contul său cosmic personal costurile respectivei tranzacţii) este rădăuţean de origine. Dacă s-ar mai găsi un psihonaut ezoteric din Gura Humorului, ne-am afla, aici la Suceava, în plin triunghi al Bermudelor.



05:59
joi, 21 ianuarie 2010

Taguri

Aliodor Manolea, Mircea Geoana, PD-L, PSD, Traian Basescu, alegeri

Autor
Dragos Danubianu
  • Vin domnesc? Nu, Vin săsesc!
  • Un an de „Hai în Bucovina”
  • Președintele, vizita de lucru și clusterul
  • De ce bat clopotele, Gheorghiță?
  • vezi toate stirile
Gazduit de Administrare Servere