In toate partidele dospesc ganduri negre de dictatura

“Dupa scurtul zvacnet civic din 1990 am recazut in letargia multiseculara si mutenia bleaga pe care ni le-au stantat in ADN  cine-a vrut si cine n-a vrut de la popoarele migratoare la fanarioti, turci, tatari, Ilisesti, popesti, constantini, basesti. 

Nu dam o ceapa digerata pe propria noastra viata, iar acest lucru se vede peste tot si se traieste periculos si inconstient pana la sinucidere cu fanfare in piata publica de hramuri si “hramuri”. Politicienii nostri dragi cunosc acest lucru si “ori de cate” ori au prilejul sa experimenteze aceasta operatie fara anestezie, o fac cu iresponsabilitate si Cruzime. Pe la noi cazuri  care pun batista pe tambal si striga dupa glorie, dar care vai, cer asistenta de la medici de specialitati abisale! AUREL OLAREAN la Radauti lucreaza cu veselie in detrimental tuturor oamenilor de acolo, sfidand orice logica, orice forma de civilizatie sociala si orice limita a rabdarii. Peste dealuri alt primar ales, Ilie Gherman de Slatina, isi face propria lui Republica, “Republica Slatina” si cu aceeasi indiferenta maimutoida distruge sperantele si legea cea care nu are valoare pentru el.

Coalitia se poate sparge in termopanele lui Nastase sau in  “tasti- Bocu-l” de premier si in trufia incredibila de fetita “rasfatata” a Monicai de “Ritzi si de Tirgu-Jiu” cu telegondola si telecomanda murdara abonata la bani publici. Coalitia se poate sparge si in gardul Garzii Financiare la Suceava sau pe plajele aprinse ale litoralului romanesc ce a generat, cultivat si hranit un nou mogul din garda noilor veniti, Radu Mazare. Dar eu nu mai cred in minuni de multi ani. Foarte greu s-a nascut si foarte din sange albastru, rosu, fierbinte si cuceritor. S-a negociat la baionete “macerate” in venin de vipera, nopti, zile si luni. Se mai negociaza si acum . Mii de fotolii importante si generoase s-au ocupat si abia s-au incalzit “Jihadul” invers al noilor directori din descentralizate va impiedica ruperea acesteia. Chiar daca toata lumea s-a saturat de balciul politic local, de acest circ rudimentar, caraghios, “de doi banuti” ruginiti aruncati la cersetori, jocurile vor continua dupa usile de plumb, sub pamant si in creierii muntilor. Tot felul de figuranti in zale ajunsi mari politicieni doar pentru ca au avut bani in campanile electorale  se vor implica si vor “unge” mai departe biografia unor lideri politici in ascensiune care vor raspunde “prezent” la timpul potrivit. Vorbeam ieri, vorbesc si astazi ca Romania natala marsaluieste prin mocirla si prin mlastini cetoase si prin incertitudini ca la cartile de management politic prost. Pe unde pui piciorusele retractile dai doar de reptile si serpi veninosi incolaciti intr-un extaz malefic. Nu mai avem repere. Nu mai avem speranta. Nu mai exista viitor nici la vanzare. Nu mai avem sisteme de valori. Romania este ca o prada usoara, in calea barbarilor, in costume elegante si cu camasi albe si roz. Traim aproape toti un devastator incest al destinului comun. Barbarii acestia au chip de fecioare smerite de la “pension” si sunt legitimati de voturile noastre. De ignoranta, indiferenta  si lehamitea noastra. Si stiu aceasta. Si vai “tanti Leonora”, in toate in toate partidele dospesc ganduri negre de dictatura la umbra ciresilor copti si ei jertfelnicii imaculati ne vorbesc noua despre cat ne este de bine si de frumos pregatind , intre timp, tacticosi fuga din serai si executia cu danteluta mov la umbra Kitch-ului in floare.

11:24
luni, 29 iunie 2009
Autor
Ioan Manole
Gazduit de Administrare Servere