Ținta PSD: Un milion de locuri de muncă, până în 2016

Astăzi, în cadrul conferinței de presă organizată de PSD, s-a discutat despre soluțiile practice pe care social-democrații doresc să le pună în aplicare pentru a crea un milion de locuri de muncă în România în următorii patru ani.

poza
Ținta PSD: Un milion de locuri de muncă, până în 2016
„Ținta PSD este să avem în următorii ani un milion de locuri de muncă.” a spus Ovidiu Donțu. Tot el remarcă faptul că sub Guvernul Boc au fost pierdude nu mai puțin de 637 000 locuri de muncă. Cele două mari motive pentru care România este în groapă sunt următoarele: Guvernul dă sute de mii de oameni afară și nu ajută deloc mediul economic să preia din șomeri și să mărească numărul de contributori.

Așa cum s-a declarat, PSD-ul își propune să aibă abordări pro-active și nu contabile. Astfel, iată pașii urmăriți pentru crearea acestor locuri de muncă:

1. O moțiune de cenzură, înlăturarea Guvernului, schimbarea majorității și un nou Guvern, un nou program de guvernare, soluții axate pe creșterea locurilor de muncă;
2. Un stat corect cu mediu economic;
3. Absorbție de fonduri europene;
4. Control mai bun împotriva muncii la negru;
5. Educație infrastructură, competitivitate (introducerea obligatorie de 4 luni de practică pentru licee și facultăți);
6. Investiție în agricultură și industrie;
7. Soluții fiscale;

Luând în calcul și faptul că șomajul în rândul tinerilor a ajuns la 15-24%, trebuie luate neapărat măsuri urgente pentru a reglementa situația. PSD propune scutirea de taxe pentru cei ce angajează șomeri, reducerea CAS-ului începân din acest an și căutarea de soluții și oportunități pentru angajarea tinerilor la terminarea studiilor.

12:14
luni, 07 martie 2011

Taguri

PSD, economie, infrastructura, locuri munca, studenti, taxe

Autor
Andrei Jităreanu
Gazduit de Administrare Servere