Tabăra de vară TSD: 150 de tineri din judeţ au ales STÎNGA - FOTO

150 de tineri din judeţ, membri TSD au participat la tabăra organizată de seniorii partidului la Gura Humorului. Cătălin Nechifor, moderatorului primului atelier, a fost cel care a oferit cuvîntul introductiv. El le-a mulţumit tinerilor pentru că au ales să un viitor alături de PSD. "Aţi dovedit că credeţi în PSD, în social-democraţi. E şi în puterea voastră de a face ceva împreună."

Vorbitorii din cadrul primului atelier au fost caricaturistul Mihai Pînzaru PIM, fostul deputat Mirela Adomnicăi, deputatul Ioan Stan, şi oamenii de presă Oana Şlemco şi Mihai Chira. Ei au discutat cu tinerii social-democraţi despre comunicare şi politică.

Dat fiind faptul că sloganul taberei de vară TSD este "Într-o lume nedreaptă, alege al Stînga", cuvîntul-cheie care a fost colportat de toţi vorbitorii la tabără a fost verbul "a alege". "Este un cuvînt vital pentru democraţie, pentru posibilitatea noastră de a ne dezvolta ca oameni. În fond, toată viaţa noastră se poate reduce la un şir de alegeri. "Seniorii" şi tinerii au explorat astfel varietatea de valenţe semantice ale verbului "a alege".

Mirela Adomnicăi le-a vorbit tinerilor despre succes şi că nu există o reţetă secretă a succesului. Dar există, în opinia sa, două elemente indispensabile: munca şi echipa. Mirela Adomnicăi consideră că cele mai importante alegeri sunt cele locale, anul 2012 fiind unul decisiv. Ea a remarcat potenţialul pe care îl au tinerii social-democraţi, considerînd că în doi ani de zile, ei ar putea forma o echipă redutabilă care să concureze pentru poziţii în administraţia locală.

Cătălin Nechifor a considerat la finalul atelierului că ediţia I a taberei este doar începutul. El s-a arătat interesat de conceperea unui proces de pregătire permanentă şi programe de formare profesională pe fiecare zonă a judeţului. Deputatul Ioan Stan s-a arătat şi el foarte mulţimit de tabără, considerînd că o asemenea asemenea activitate ar trebui să se organizeze de mai multe ori pe an.


Într-o încăpere separată a avut loc concomitent un workshop. Aici, vorbitorii au fost Adrian Botezatu, sociolog şi politolog, Bogdan Gheorghiu, director Bucovina TV, Carmen Agoutin, consilier judeţean PSD, Ovidiu Milici, vicepreşedinte PSD Suceava şi Nicu Bereanu, vicepreşedinte al organizaţiei locale Gura Humorului. Workshopul a fost moderat de preşedintele executiv Ovidiu Donţu, fiind axat pe problematica comunicării din perspectivă politologică.

Bogdan Gheorghiu a polemizat despre libertatea presei şi legăturile dintre structurile politice şi mass-media. De asemenea, dînsul a mai punctat teme ca imaginea omului politic în relaţia cu mass-media sau existenţa corupţiei în mass-media. Adrian Botezatu a reliefat comportamentul ideal al unei structuri politice şi cum ar trebui să arate omul politic în România.

Carmen Agoutin, singura femeie prezentă în prezidiul celui de-al doilea workshop, a atins probleme în privinţa rolului şi imaginii în politică. În aceeaşi măsură, ea a pus problema "comunicării" dintr-o perspectivă uşor lingvistică exemplificînd puterea mesajului politic, cu referire la imaginea verbală şi non-verbală a politicianului. "Se spune că femeia trebuie să fie pumnul de fier, îmbrăcat în mănuşa de catifea" a susţinut doamna Agoutin la un moment dat.

Tinerii social-democraţi au aflat cu această ocazie mai multe informaţii despre istoria şi statul partidului din care fac parte. Întrebaţi la finalul atelierielor ce părere au despre tabără, mai mulţi membri TSD au menţionat că este un mod constructiv în a-şi petrece vacanţa, în plus au avut ocazia să înveţe din plin din experienţa 'seniorilor' în ce priveşte evoluţia politică. O tînără social-democrată a declarat că un rol important al taberei este de a discerne între tinerii care chiar au o şansă în politică, tabăra reprezentînd o confirmare în parcursul lor, şi cei care au venit doar de dragul de a se distra care, dacă vor fi conştienţi de acest fapt, vor renunţa la politică.

22:01
joi, 26 august 2010

Taguri

Catalin Nechifor, PSD, TSD, tabara, vara

Autor
Bogdan Popescu
Gazduit de Administrare Servere