Sanda-Maria Ardeleanu a semnat Pactul pentru Basarabia

Duminică, 25 noiembrie 2012, deputatul Sanda-Maria Ardeleanu a semnat Pactul pentru Basarabia ca membru în  Comisia comună pentru integrare europeană dintre Parlamentul României și Parlamentul Republicii Moldova.

poza
Sanda-Maria Ardeleanu a semnat Pactul pentru Basarabia

Organizaţiile şi grupurile de iniţiativă cuprinse în Platforma Civică “Acţiunea 2012”, alături de voluntari şi simpatizanţi, preocupaţi de necesitatea transformării problematicii Unirii României cu Republica Moldova în prioritate naţională, au propus tuturor candidaţilor la alegerile parlamentare din 9 decembrie, să semneze şi să îşi asume Pactul pentru Basarabia. Acesta reprezintă un angajament și un set de măsuri concrete care vor fi implementate pentru reunirea celor două state româneşti. Prevederile acestui pact sunt organizate în patru mari capitole : asumarea publică, legislativ, economic, insituţional, educaţional.

“Am o relaţie specială cu spaţiul Basarabean şi voi include în programul meu pentru viitorul mandat de deputat susţinerea, în mod deosebit, a două din prevederile propuse în acest pact: crearea în cadrul Ministerului Educației și Cercetării al României a unui birou special responsabil cu integrarea culturală și socială a studenților și elevilor barasarabeni aflați la studii în România şi regândirea sistemului de selecţie a burselor acordate tinerilor din Republica Moldova astfel încât aplicantul să poată demonstra atașamentul față de cultura, spiritualitatea și valorile românești.”

11:39
marti, 27 noiembrie 2012

Taguri

Autor
Andrei Jităreanu
Gazduit de Administrare Servere