PSD: USL are o alternativă mai bună la codul muncii

Ovidiu Donțu atinge câteva probleme sensibile legate de varianta codului muncii susținut de Guvern și prezintă varianta alternativă a USL.

poza
PSD: USL are o alternativă mai bună la codul muncii
„Acest cod lovește în sistemul bugetar dar și în sistemul privat, dar lovește cel mai mult în tinerii care își caută un loc de muncă după ce își termină studiile. Ei spun că flexibilizează piața municii. Nu! Este un mod de a da afară salariații incomozi,” ne-a declarat Ovidiu Donțu.

Conform informațiilor furnizate de PSD, USL vine cu o alternativă mai bună pentru noul cod al muncii:

„În varianta USL - parteneri sociali se acordă mai multă democrație și libertăți pe piața muncii prin creșterea rolului Contractelor Colective de Muncă și al negocierilor colective și individuale ca reguli de stabilire a unor drepturi colective și individuale.

În varianta Guvernului se încearcă prin modificările propuse să se limiteze rolul negocierilor colective și individuale în stabilirea unor drepturi și obligații ale partenerilor sociali. Este evident că Guvernul limitează democrația pe piața muncii, introducând mai multe reglementări care limitează drepturile de negociere ale partenerilor sociali. Excesul de reglementări autocrate propuse de Guvern reduc democrația de pe piața muncii din România.”

13:47
luni, 14 martie 2011

Taguri

Guvern, PSD, USL, codul muncii

Autor
Andrei Jităreanu
Gazduit de Administrare Servere