PSD Suceava:"Primaria Sucevei condusă de Ion Lungu și PNL – Simptomele unei instituții nefuncționale"

Va transmitem un comunicat de presa din partea PSD Suceava:

poza
PSD Suceava:"Primaria Sucevei condusă de Ion Lungu și PNL – Simptomele unei instituții nefuncționale"

De 14 ani Ion Lungu, Lucian Harșovschi și PDL-ul vopsit în PNL încearcă să îi convingă pe Suceveni cum au modernizat ei orașul, cat de bine o duc sucevenii și câte premii aduc ei pentru Suceava. În realitate toate proiectele majore care ar trebui să fie motorul dezvoltării Sucevei, se prăbușesc rând pe rând: căldura și apa caldă, transportul public, salubritatea, sportul, atractivitatea pentru investitori, etc. Acestea sunt simptomele unei instituții nefuncționale, Primaria Sucevei este nefuncțională. Se împăunează cu premii nerelevante, cheltuie bani publici ca să iși împartă ei între ei plachete aniversare și diplome, ornează orașul cu beculețe colorate, dar proiectele majore se prăbușesc pentru că nu a existat niciodata o strategie și o viziune de dezvoltare a orașului.
Astazi începem cu furnizarea căldurii și a apei calde:
- Lungu, Harșovschi și PNL-ul au falimentat în mod premeditat Termica pentru a da încalzirea Sucevenilor pe mâna unui operator privat Bioenergy/ Thermonet care după nici 5 ani este în pragul falimentului. În scurt timp PNL-ul va solicita creșterea prețului Gkal pentru a îndestula operatorul privat, deși acesta nu și-a respectat obligațiile contractuale de investiții și livrează agentul termic cu mult sub temperatura minimă de livrare. În ultima săptămâna, sucevenii care beneficiază de încalzirea centralizată au avut în case chiar și temperaturi de +15/16 grade C.


Conform Ordinului 91/2007 al ANRSC există o diagramă de reglaj a temperaturilor de livrare a agentului termic în funcție de temperaturile exterioare. Astfel la o temperatură exterioară de -15/-16 grade C cu vânt, agentul termic trebuia să fie livrat la 105/ 110 grade C pe tur și să aibă 70/-80 grade C pe retur. Bioenergy, societate de care Ion Lungu este foarte mulțumit, a livrat celor 20.000 apartamente legate la sistemul centralizat de încalzire, în aceste zile agentul termic cu 70/75 grade C pe tur și cu 55/57 grade C pe retur. Ordinul 91 al ANRSC, pag 35 art. 133, prevede că abaterea maximă permisă față de temperatura din diagrama de Reglaj este de 2 grade C.
Spre exemplu, în cazul Sucevei, în ultimele zile abaterea fiind de până la 20/30 grade C, utilizatorii sistemului centralizat sunt îndreptățiți să nu plătească agentul termic livrat neconform!
În loc să fie avocatul sucevenilor, Ion Lungu se comportă ca un avocat sau chiar ca un acționar al Bioenergy/Thermonet. În loc să amendeze Bioenergy/Thermonet pentru nerespectarea condițiilor contractuale și a temperaturii de livrare a agentului termic, Ion Lungu va solicita în Consiliul Local aprobarea creșterii prețului de producție de la 116 la peste 200 lei/Gkal ceea ce va însemna creșterea prețului facturat către populație de la 352 la peste 452 lei/Gkal, în condițiile în care prețul pentru distribuție și transport va rămâne constant.
În loc să se ocupe de nevoile reale ale sucevenilor, Ion Lungu, locotenentul său Harșovschi și PNL-ul se ocupă de paranghelii PDL-iste pe bani publici și mai nou de mersul trenurilor și a avioanelor


Noi vom continua să facem “Totul pentru Suceava” și să demascăm fărădelegile celor care conduc Suceava de 14 ani! Doar așa ne vom îndeplini visul de a le reda Sucevenilor mândria și demnitatea!Dan Ioan Cușnir
Președinte Organizația Municipală PSD Suceava
“Totul pentru Suceava!”


16:45
marti, 06 martie 2018

Taguri

Autor
S.M
Gazduit de Administrare Servere