PSD: Guvernul continuă politica de umilire a pensionarilor

Membrii PSD Suceava consideră că PDL şi guvernul Boc continuă politica de umilire a pensionarilor şi că actuala putere refuză să ia măsuri favorabile populaţiei invocînd deficitul bugetar. Ei sunt de părere că în spatele datelor macroeconomice guvernul îşi ascunde de fapt incompetenţa.

poza
PSD: Guvernul continuă politica de umilire a pensionarilor | (f) Bogdan Popescu | Newsme.ro

Pesediştii consideră că punctul de pensie poate fi majorat dacă guvernul adoptă măsuri de sprijinire a economiei şi de creare a locurilor de muncă. Mai mult, consideră ei, pensionarilor li se poate asigura un nivel de trai decent dacă guvernul ar fi eficient în combaterea evaziunii şi a muncii la negru.

"În loc să caute soluţii pentru a spori resursele bugetare, guvernul alege varianta cea mai simplă, dar şi cea mai dureroasă pentru populaţie: taie din cheltuieli; din păcate nu din cele pentru achiziţii, adică de la clientela politică; tăierile sunt de la pensii şi salarii", se arată în comunicatul emis de PSD Suceava

Social-democraţii adaugă faptulă că, asemănător cu alte situaţii, votul pentru legea pensiilor a fost fraudat. "De fiecare dată cînd opoziţia părăseşte plenul şi este evident că nu există parlamentari suficienţi pentru a asigura cvorumul, sistemul electronic de vot se defectează. Aşa s-a întîmplat şi ieri, iar Roberta Anastase a scos din burtă cvorumul şi majoritatea necesară adoptării legii."

PSD va lupta în continuare pentru drepturile pensionarilor. Atunci cînd va prelua guvernarea, PSD garantează că va îndrepta toate erorile comise de actuala putere. Salariile vor reveni la nivelul pe care îl aveau înainte de tăierea cu 25%, iar punctul de pensie va fi majorat.

În ceea ce priveşte strategia guvernului pentru perioada 2010-2013, pesediştii declară că, pentru prima dată guvernul propune o strategie, însă aceasta nu aduce nimic bun pentru populaţie, guvernul Băsescu-Boc va continua măsurile de austeritate şi va accentua sărăcirea românilor.

"Aceasta este strategia unui guvern imobil, lipsit de viziune şi de curaj, care îşi propune doar să taie. Ea nu oferă o perspectivă de evoluţie României. Faptul că se menţine cota unică de impozitare, după ce aceasta şi-a dovedit eşecul demonstrează nu doar incompetenţa ci şi reaua intenţie a guvernării portocalii."

Mai mult, social-democraţii sunt de părere că adevărata strategie a acestui guvern constă în trimiterea în şomaj a zeci de mii de bugetari, în reducerea salariilor, în impozitarea pensiilor, în majorarea TVA, în distrugerea locurilor de muncă. De asemenea, strategia guvernului Băsescu-Boc este de a îndatora România pe mulţi ani la FMI si la banci comerciale.

"Prognoza de creştere economică este total necredibilă. Guvernul şi-a dovedit de nenumărate ori incompetenţa, iar calculele sale au fost de fiecare dată infirmate de realitate. România nu poate avea creştere economică în urma măsurilor luate de acest guvern, ci doar prin prisma unei conjuncturi internaţionale favorabile."

Pesediştii suceveni subliniază din nou faptul că Guvernul nu a făcut nimic pentru a sprijini economia şi a stimula crearea de locuri de muncă. Numărul firmelor noi cu acţionariat străin s-a redus cu 17% în primele şapte luni. Totodată, a scăzut cu o treime şi aportul iniţial de capital pentru firmele nou-înfiinţate.

Guvernul Boc nu ar trebui să-şi mai facă planuri şi strategii deoarece va fi debarcat în urma moţiunii de cenzură a PSD, concluzionează PSD Suceava.

13:58
joi, 16 septembrie 2010
Autor
Bogdan Popescu
Gazduit de Administrare Servere