PSD: Flutur s-a autosuspendat din funcţia de şef al CJ

Gheorghe Flutur s-a autosuspendat din funcţie, consideră social-democratul sucevean Ovidiu Donţu. Acesta a arătat că ultimele decizii luate la nivelul administrativului judeţean de către preşedintele Gheorghe Flutur arată că acesta ascunde ceva şi îi este frică.

O serie de măsuri luate în cadrul ultimei şedinţe a Consiliului Judeţean Suceava, l-au făcut pe pesedistul Ovidiu Donţu să concluzioneze că Gheorghe Flutur ascunde ceva şi îi este frică.

Prima măsură luată în calcul de Ovidiu Donţu a fost dorinţa de reînfiinţare a postului de administrator public al judeţului, ceea ce înseamnă încredinţarea a 53% din dreptul de semnătură al preşedintelui CJ Suceava asupra bugetului judeţului.

Donţu explică faptul că pe lângă această delegare de prerogative, Flutur le-a oferit din responsabilităţile sale atât vicepreşedinţilor Vasile Ilie şi Daniel Cadariu, cât şi directorului general Dragoş Juravle şi consilierului personal, Niculai Barbă.

„Lui Flutur nu i-a mai rămas nimic de semnat. Oare cine va mai face scufundări şi surfing la următoarele inundaţii din judeţul Suceava? Ştim că DNA e mai aproape ca niciodată de Gheorghe Flutur”, a declarat Ovidiu Donţu.

O altă măsură luată de şeful administrativului judeţean pe care îl pune pe gânduri pe social-democratul sucevean, este înfiinţarea corpului de control (format, de altfel, dintr-un singur membru).  Pesediştii suceveni invită noul corp de control să verifice asfaltările din judeţ făcute de firme botoşănene, corelate cu falimentarea SC Drumuri şi Poduri SA, direcţionarea a 23% din sumele pentru inundaţii către Primăria de Vicov, în detrimentul altor primării şi verificarea portofoliului firmei VICOV Construct.

Ovidiu Donţu a mai adăugat faptul că în cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Judeţean de săptămâna trecută, un consilier din partea PSD a cerut să i se pună la dispoziţie un raport de audit pentru a putea lua o decizie în privinţa unei hotărâri. Gheorghe Flutur l-a trimis pe consilier la legea liberului acces la informaţii, când era obligatoriu să îi furnizeze documentul cerut, evidenţiază Ovidiu Donţu.

13:01
luni, 28 februarie 2011
Autor
Bogdan Popescu
Gazduit de Administrare Servere