Problemele Casei Regale in viziunea Partidului Verde Suceava

       Va transmitem un comunicat de presa din partea Partidului Verde Suceava:

poza
Problemele Casei Regale in viziunea Partidului Verde Suceava

          Prin anii 90 era la modă, în România, un curent monarhist ascendent, destul de periculos pentru guvernarea FSN-istă- PDSR-istă din acea vreme condusă de dl. Ion Iliescu.
Majestatea Sa, Regele Mihai I al României, a încercat să revină în țară după Revoluția din 1989, dar a fost blocat de frica pe care o avea Ion Iliescu, președinte al României în acea perioadă, față de mișcarea monarhistă existentă. Minunea totuși se întâmplă și în anul 1992, la invitația I.P.S. Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, de Sfintele Sărbători Pascale, Regele este acceptat să intre în țară noastră, în Suceava, unde a și participat la Sfânta Liturghie de Înviere la Mănăstirea Putna.
         În timpul acelei vizite s-a remarca un lucru, peste tot regele îl purta și îl ține ocrotitor pe principele Nicolae. La acea vreme era un copil frumos, cu părul blond, puțin lung și mai tot timpul îl întreba câte ceva pe bunic. Majestatea Sa, Regele Mihai I era topit după nepot, nu-l lăsa din mână nici măcar o secundă. Era o dragoste normală și trainică dintre un bunic și un nepot. Astăzi se pare că dragostea a fost destrămată, de alții sau de greșelile prințului Nicolae.
După 22 decembrie 1989, România trebuia să redevină monarhie constituțională. Ceea ce s-a întâmplat la 30 decembrie 1947 a fost o lovitura de stat, pusă la punct de către comuniștii din acea perioadă, în frunte cu dr.Petru Groza, și nicidecum o demisie benevolă venită din partea regelui Mihai. Istoria trebuia reparată, adevărul trebuia instaurat, dar nu s-a întâmplat acest lucru, iar ceea ce este și mai supărător e că, niciun politician român, de 27 de ani nu a dorit să facă un referendum pentru a stabili într-un mod semidemocratic forma de guvernământ din România. Istoricii au dormit și ei, mult timp.
Momentan, Casa Regală are două probleme de rezolvat: prima legată de imaginea acesteia, care pe zi ce trece se degradează, din cauza politicii față de Principele Nicolae, iar cea de-a doua este una care ține de credința Casei Regale. Dacă aceștia sunt creștini-ortodoxi, orice greșeală ar fi făcut-o Principele Nicolae al României, într-un final îi dădeau voie ca să-l viziteze pe Majestatea Sa Regele Mihai I al Românie, ținând cont de starea în care se afla, dar se pare că cei din C.R. sunt pe ”altă lume” atunci când vine vorba de religie. De la apariția dlui Radu, Casa Regală s-a schimbat, mergând spre semnul minus.

05:07
luni, 13 noiembrie 2017

Taguri

Autor
S.M
Gazduit de Administrare Servere