Cusnir: "Primăria Sucevei condusă de Ion Lungu și PNL – Simptomele unei instituții nefuncționale"

Va transmitem un comunicat de presa din partea PSD Suceava:

poza
Cusnir: "Primăria Sucevei condusă de Ion Lungu și PNL – Simptomele unei instituții nefuncționale"

De 14 ani Suceava se “dezvoltă” haotic, Domeniul Public este distrus, nu mai există reguli de urbanism, Suceava nu are Arhitect Șef al orașului. Această stare nocivă unui oraș care ar fi trebuit să se dezvolte frumos, trebuia să se oprească de mult timp. De aproape 2 ani de zile Consilierii Locali ai PSD Suceava nu mai votează superficii pe domeniul public, extinderi de balcoane la parter, construcții pe Domeniul Public, etc până când Ion Lungu și PNL-ul vor înțelege că au obligația finalizării Inventarierii Domeniului Public și finalizării Registrului real al Spațiilor Verzi.
La ultima ședința de Consiliu Local, în data de 26.04.2018, Ion Lungu și PNL-ul au dorit promovarea unui Proiect de Hotărâre de Consiliu local în care erau trecute la grămadă, balcoane la parter, parcări, magazii, solicitări de la Centrul Cultural sau de la Arhiepiscopie, extinderi de spații comerciale etc, un ghiveci cum numai Lungu și Harsovschi puteau concepe. De exemplu, în același proiect de Hotărâre erau trecute 12 solicitări de extinderi balcoane la parter, până la nivelul balcoanelor de la etajele superioare, unele de 6 mp, altele de 18 mp. S-a ajuns până acolo încât angajații Primăriei sunt obligați să le spună cetățenilor că PSD se opune solicitărilor lor. O nouă minciună marca Lungu/Harsovschi/PNL. Consilierii Locali PSD vor vota întotdeauna astfel de solicitări, dar doar atunci când arhitecții vor stabili că acel bloc trebuie să închidă toate balcoanele de la parter pentru a fi mai frumos. Nu este moral să aprobăm închiderea unui balcon la parter la o scară a blocului iar apartamentele de la parter de la celelalte scări să nu beneficieze de același tratament.
Vom vota extinderea apartamentelor la parter în orice zona a Sucevei cu condiția să avem un PUZ, pe fiecare zona, care să recomande evazarea și să arate că zona va fi mai fumoasă, că orașul va fi mai frumos. Suntem pentru aprobarea unor măsuri care să ducă la o dezvoltare armonioasă a blocurilor, a bulevardelor, a orașului în locul măsurilor haotice, fără nici o regulă sau strategie, luate în ultimi 14 ani la Primăria Suceava. Preferăm să avem 12 nemulțumiți pentru că demersul lor va întârzia până va fi aprobat dar să avem pe termen lung mii de Suceveni mulțumiți de modul în care va arată orașul lor. Îi rugăm pe Suceveni să pună presiune pe Lungu și pe PNL pentru a nu mai încerca să forțeze Hotărâri de Consiliul Local care să dăuneze imaginii Sucevei, care să facă din Suceava un oraș și mai urât, aproape nefrecventabil.
Dan Ioan Cușnir
Președinte Organizația Municipală PSD Suceava
“Totul pentru Suceava!”20:24
vineri, 11 mai 2018

Taguri

Autor
S.M
Gazduit de Administrare Servere