Ponta: Banii se găsesc. Cu mintea e mai grav

În localitatea Zvoriştea sunt 160 de case avariate, două case distruse şi 1500 fîntîni colmatate. Victor Ponta a ajuns în Suceava cu 12 tiruri de ajutoare.

Au fost patru tiruri cu alimente, trei tiruri cu cereale care vor fi măcinate în judeţ, două tiruri cu obiecte de mobilier, un tir cu obiecte de uz electronic, un tir cu cărămidă şi unul cu BCA. Potrivit lui Cătălin Nechifor, fiecare familie sinistrată va primi cîte un sac de 50 de kg grîu măcinat.

În Zvoriştea 50 de tineri TSD ajută la scoaterea mîlului din case, salvează obiecte de mobilier, reconstruiesc garduri şi fac curăţenie. Victor Ponta a fost însoţit în vizita sa la Suceava de secretarul general Liviu Dragnea, vicepreşedintele Titus Corlăţean, vicepreşedintele Ecaterina Andronescu şi Mariean Vanghelie. Lor li s-au alăturat membrii filialei sucevene: Cătălin Nechifor, Ovidiu Donţu, Ovidiu Milici, Virginel Iordache, consilieri locali şi judeţeni.

Victor Ponta a vizitat cîteva gospodării afectate de inundaţii promiţînd omamenilor că îi va ajuta cu materiale pentru a-şi construi casele. Cătălin Nechifor l-a informat în privinţa faptului că au venit ajutoare de la organizaţii PSD din Teleorman, Bistriţa, Maramureş, Timişoara, Harghita. Victor Ponta i-a cerut situaţia exactă a ajutoarelor primite în judeţ pentru a putea crea un echilibru pe plan naţional.  Nechifor i-a comunicat preşedintelui Victor Ponta că mai este nevoie de ciment şi material lemnos.  Ponta i-a ascultat pe oamenii îndureraţi care au aruncat vorbe de ocară guvernului. Unul dintre localnici a spus că Boc este sinonim cu belea.

Ecaterina Andronescu a declarat pentru newsme.ro că în ultima şedinţă a biroului permanent PSD s-a luat decizia de a ajuta la reabilitarea şcolilor afectate de calamităţi astfel încît la începutul anului şcolar să poate începe toată lumea.



Ponta: Nu vreau să fac paradă.

"Importantă nu este cantitatea ci gestul" a declarat Victor Ponta fiind uimit de solidaritatea de care au dat dovadă multe organizaţii PSD din ţară. "Important e să ştim şi ce le trebuie oamenilor, dar văd că cea mai mare nevoie este de materiale de construcţie. Cred că orice lucru contează dar e păcat dacă le aduci lucruri de care nu au nevoie."

Bucuria cea mai mare nu a fost a lui Victor Ponta ci a primarului localităţii, impresionat de ajutoarele care au ajuns la el în localitate. Preşedintele Victor Ponta i-a spus primarului că ştia de la început că nu în calitate de primar PSD nu o va duce prea bine.

Ce să-i facem Siretului ăsta?

Victor Ponta a fost cu ceva vreme înainte la Dorohoi, menţionînd că situaţia de acolo este cît se poate de inprevizibilă. În schimb, dînsul a considerat că în ce priveşte judeţul Suceava, este destul de clar care sunt localităţile predispuse la inundaţii, arătînd cu degetul spre ineficienţa celor care deşi au avut fonduri pentru a preveni asemenea catastrofe, au tratat problema cu superficialitate.

"Este extraordinar faptul că toată lumea pune umărul, dar degeaba reparăm dacă se strică din nou" a declarat dînsul.

"Sprijinim orice fel de rectificare a bugetului care să aibă finalitate reparaţiile dar mai ales pentru prevenirea unor asemenea calamităţi. Prin acţiunile din ultimile zile Guvernul omoară toate consiliile judeţene. Le-au luat banii de pe trimestrul III, la primării s-a întîmplat la fel şi orice fel de achiziţie trebuie făcută direct la Bucureşti."

"Ajutoarele pe care le-am adus nu le împart cei de la Bucureşti ci oamenii de aici pentru că ei ştiu cel mai bine care sunt necesităţile. Eu nu cred că ştiu de la Bucureşti ce e mai bun pentru Botoşani sau Suceava." Victor Ponta a încredinţat organizaţiilor judeţene decizia de a împărţi ajutoarele; în caz contrar s-ar fi lăsat cu supărare, spunea dînsul într-o conversaţie cu Cătălin Nechifor.

Victor Ponta a declarat că guvernanţii ştiu deocamdată să taie fonduri iar dacă nu vor face nimic pentru suplimentarea fondurilor în zonele calamitate, PSD-ul se va ocupa de treaba aceasta. Dînsul a mai adăugat că pe aşa ceva nu se face opoziţie, fiind mai avantajoasă o colaborare. "Toată lumea trebuie să pună umărul."

Ponta: Digurile au fost construite de firmele PDL-ului

Cătălin Nechifor a declarat că se va iniţia o anchetă în ce priveşte banii oferiţi pentru construcţia digurilor din 2008, aceştia ducîndu-se în lucrări care nu au rezistat la inundaţiile de acum: "Ori s-a proiectat, ori s-a executat prost de către firme, dar beneficiarii trebuie să ştie de ce nu s-a respectat caietul de sarcină." Victor Ponta a declarat că oamenii ştiu de ce, pentru că au fost făcute de firmele PD-L.



18:21
sambata, 10 iulie 2010
Autor
Bogdan Popescu
Gazduit de Administrare Servere