PDL împarte ajutoare pentru sinistraţi în sate ocolite de inundaţii

Au primit ajutoare pentru sinistraţi, deşi satul lor a fost ocolit de ape. Este vorba despre locuitorii din Chilişeni, judeţul Suceava. Ajutoarele au fost direcţionate spre ei de la Consiliul Judeţean de fostul primar al satului, membru al Partidului Democrat Liberal.

poza
PDL împarte ajutoare pentru sinistraţi în sate ocolite de inundaţii | (f) Bogdan Popescu | Newsme.ro

Satul sucevean Chilişeni a fost ocolit de furia apelor. Paradoxal însă, aici au ajuns ajutoare pentru sinistraţi. Hainele şi apa minerală le-au fost împărţite locuitorilor de un membru al PDL, nu de primărie, aşa cum se procedează în cazul ajutoarelor. Explicaţia Partidului Democrat Liberal: s-au strîns prea multe haine, iar sinistraţii nu le mai vor. 

"Aseară pe la 10:30 a venit o maşină foarte mare, un tir lung, n-am ştiut care e treaba cu el, l-a tras aici, s-a adunat multă lume că era întuneric. Totul s-a făcut pe întuneric. Şi l-au descărcat", povesteşte un locuitor din Chilişeni.

L-au descărcat nu la primărie, ci în curtea unui membru al Partidului Democrat Liberal. De altfel, transportul a fost trimis de la Consiliul Judeţean Suceava, cu avizul fostului primar din Chilişeni, Mihai Morar, şi el membru al PDL.

"Materialele care se distribuie se dau sub numele "Uitati ca domnul Mihai Moraru nu v-a uitat". Eu în calitate de consilier al primarului vă pot informa că nu am primit niciun astfel de aviz. Avizele au sosit la membrii PDL care au împărţit şi şi-au făcut campanie electorala din greutăţile oamenilor", susţine Mircea Botezatu, consilier al actualului primar PSD din Chilişeni.

"S-o dat în toate satele şi noi dacă, v-am spus, suntem membri în PDL, de acolo se distribuie toate. De la consiliul judeţean", explică Estera Marcu, membru al PDL. 

Unii sătenii sunt revoltaţi că în localitate se împart ajutoare care li se cuvin celor loviţi de ape. "Noi în satul Chilişeni, Poieni şi Racova nu avem nevoie de nimic! Noi avem de toate, mulţimim lui Dumnezeu şi lu Măicuţa Domnului!", spune vădit iritat un localnic.

Reprezentanţii PDL Suceava au însă o explicaţie. "Avem o reală problemă la Suceava cu aceste ajutoare care provin din colectă şi mă refer aici la haine pentru că oamenii, chiar şi cei sinistraţi, au primit în cantităţi destul de mari şi nu mai vor să primească", precizează Ioan Bălan, secretarul general al Organizaţiei Judeţene Suceava a PD-L

Şeful Serviciului Administrativ al Consiulului Judeţean Suceava, Mihai Morar, a explicat pentru Realitatea TV că l-a instruit pe şoferul tirului să descarce în acel sat pentru ca nu mai exista loc în depozit, negînd faptul ca ar fi fost distribuite în numele PD-L.

Pe de altă parte, fostul primar al comunei Udeşti, Mihai Morar, a fost acuzat de actualul primar al comunei, Viorel Botezatu, că nu este prima oară cînd ajung ajutoare în satele comunei, unele dintre ele constînd în ajutoare din rezerva de stat, cum ar fi conserve şi apă minerale.

În tirul cu ajutoare ajuns vineri seara la Chilişeni, pe lîngă sacii cu haine, a fost şi apă minerală. (Realitatea.net)


19:00
duminica, 01 august 2010

Taguri

PD-L, ajutoare, di judet, inundatii

Autor
Bogdan Popescu
Gazduit de Administrare Servere