Partidul Verde Suceava considera ca în județul Suceava au fost vârfuri ale muzicii populare românești, unicate în lume

Va transmitem un comunicat de presa din partea Partidului Verde Suceava:

poza
Partidul Verde Suceava considera ca în județul Suceava au fost vârfuri ale muzicii populare românești, unicate în lume

Anul acesta s-au împlinit 30 de ani de la megaconcertul de muzică populară moldovenească suținut de Sofia Vicoveanca, împreună cu ”Lăutarii” și regretatul Silvestru Lungoci cu fluierul, la Chișinău.
Era în septembrie 1988, în perioada comuniștilor, în perioada Uniunii Republicilor Sovietice Socialiste, unde totul se controla, unde Moscova dicta politica de cultura în statele comuniste și unde cenzura era peste tot, mai ales în artă. Și totuși se întâmplă o minune, un român din Republica Socialistă România, o femeie plină de istorie și de folclor ales, vine să-i încânte tot pe români, dar aflați în URSS, respectiv RSS Moldovenească, cu cântece românești (moldovenești). Sofia Vicoveanca împreună cu regretatul Silvestru Lungoci au plecat la Chișinău și alături de ansamblul ”Lăutarii” au făcut istorie. Se spune că acum 30 de ani în urmă, în timpul concertelor pe care le-a suținut Sofia Vicoveana la Chișinău, au coborât și îngerii să-i asculte. Au fost spectacole de o frumusețe unică, imposibil de repetat.
Noi, verzii suceveni, suținem faptul că aici, în județul Suceava au fost vârfuri ale muzicii populare românești, unicate în lume. Silvestru Lungoci- fluier, Vasile Moisa-contrabas, Catargiu Dumitru- dirijor, Alexandru Bidirel – vioară, Aurelian Tudose- solist, George Panțâru- trompetist, Maria Bararu- solistă, Traian Straton- solist, Dragoș Lucan- dirijor, toți cei amintiți mai sus, astăzi nu mai sunt, au plecat la cele veșnice. Sofia Vicoveanca- solistă, Costel Burcea – țambal, Constan Turcu- tromptist, Ovidiu Șvarț- nai, George Nuțu- clarinet, Dragoș Bidirel- pian, Petre Chiriuc- vioară, Leornad Zamă- clarinet, Nicoleta Vasiklovici- solistă, de ei trebuie să ne mai bucurăm cât mai sunt printe noi.
Dan Acibotăriţă, preşedinte al Partidului Verde
Filiala jud. Suceava


17:13
duminica, 28 octombrie 2018

Taguri

Autor
S.M
Gazduit de Administrare Servere