Partidul Verde filiala județeană Suceava consideră că Suceava face parte din Moldova

Va transmitem un comunicat de presa din partea Partidului Verde Suceava

poza
Partidul Verde filiala județeană Suceava consideră că Suceava face parte din Moldova

Cu o sută de ani, în urmă, la data de 27 martie 1918, s-a Unit Basarabia cu Regatul României. A fost pasul uriaș de Reîntregire a Românilor. Astfel, o dorință veche ce bântuia neamul Românesc, începea să prindă contur, din ce, în ce mai puternic, cu toată rezistența impusă de unele puteri europene, care ne doreau, ca și acuma, supuși, umili, dezbinați și cât mai proști.

Imperiile mari din acea perioadă, respectiv cel austro-ungar, german și rus, erau în descompunere sau se confruntau, în interiorul lor, cu mari mișcări de stradă, făcându-le imposibil existența lor ca națiune.

Împărații Germaniei și cel Austro-Ungar, Wihelm al II-lea și Carol I&IV deveneau pe zi ce trece oameni fără putere. Armatele lor fiind împrăștiate prin toată Europa, epuizate, subțiate și lipsite de o morală pentru luptă. Țarul Rusiei, Nicolae al II-lea, era arestat de către conducătorul Rusiei din acea perioadă, revoluționarul Aleksandr Fiodorovici Kerenski, care pierduse și el la rândul lui, la data 7 noiembrie 1917, în fața lui Vladimir Ilici Lenin, puterea în Rusia. Cu alte cuvinte toată casele imperiale din Europa erau întoarse cu fundul în sus.

În aceste condiții, Basarabia, sprijinită militar de către Regele Ferdinand I al României, prin generalul Broșteanu, împreună cu inimoșii basarabeni de toate categoriile sociale, din care amintesc următoarele persoane scrise și amintite pe vecie în Istoria Basarabiei de către acadamicianul Ion I. Nistor: Ion C. Inculeț, I. Buzdugan, Daniil Ciungureanu, Paul Gore, Vladimir Herța, Pantelimon Halippa, Onișoru Ghibu, Vasile Bârcă, Vasile Stroescu, Ion Pelivan, Pan Herhan, Șt. Ciobanu, Gh.Pântea, A. Crihan, au înfăptuit Unirea.

Partidul Verde filiala județeană Suceava consideră că Suceava face parte din Moldova. Moldova cea Mare, pe unde Ștefan cel Mare își făcea simțită prezența, cuprindea târguri și orașe cum ar fi: Soroca, Suceava, Baia, Hotin. Timpul și dorința puterilor europene au impus, după sute de ani de la domnia lui Ștefan cel Mare, altceva, dar Istoria în 1918 și-a schimbat iarăși fața, dorind un alt început. Istoria Moldovei a fost și este în permanentă mișcare, iar noi nu trebuie să uităm că avem o singură istorie. Municipiul Suceava merita să aibă postate imagini și cu Unirea Basarabiei cu Țara, poate lângă pozele de epocă din perioada Unirii Bucovinei cu Țara.


Dan Acibotăriţă, preşedinte al Partidului Verde
Filiala jud. Suceava


18:03
duminica, 25 martie 2018

Taguri

Autor
S.M
Gazduit de Administrare Servere