Partidul Verde Suceava:"După decembrie 1989 România trebuia să fie monarhie constituțională"

Va transmitem un comunicat de presa din partea Partidului Verde Suceava

poza
Partidul Verde Suceava:"După decembrie 1989 România trebuia să fie monarhie constituțională"

Astăzi, 30 decembrie 2017, se împlinesc 70 de ani de la abdicarea forțată a Regelui Mihai I al României, sau 70 de ani de la schimbarea cu forța a guvernării României din monarhie în republică.

După decembrie 1989 România trebuia să fie monarhie constituțională. Acest lucru l-am spus de 26 de ani, de la întâlnirea tinerilor din Alianța Civică, din decembrie 1991, ținută la Casa Vernescu, iar cine a avut de auzit a făcut-o cine nu, nu a vrut să o înțeleagă (se pare că ultimii 7 ani au mai fost voci timorate care au suținut ideea monarhiei după decembrie 1989).

Toți președinții României, după 22 decembrie 1989, într-o zi vor da socoteală pentru simplul motiv că nu au făcut un referendum în a stabili forma de guvernare a țării noastre. Ion Iliescu, Emil Constantinescu, Traian Băsescu și Klaus Iohannis vor ajunge să fie judecați de către Istorie și Cele Sfinte pentru că nu au dorit să stabilească adevărul la forma de guvernare a României.

Sunt lucruri clare din istoria noastră, a românilor și fără comentarii: Burebista avea în stăpânire o armată de 200.000 de oșteni, a unit toate triburile care trăiau în acea perioadă în zona Carpaților, creionând un super stat ca suprafață și putere militară, romanii tremurau în fața lor, Mihai Viteazul a fost primul care a unit Țările Române, având o viziune astrală asupra națiunii române, Alexandru Ioan Cuza a întemiat România, înfăptuind o unire dintre Moldova și Țara Românească, punând bazele primei democrații românești, fiind îndepărat mișelește de la putere. Continuitate, adica independența a venit odată cu regalitatea. Carol I devine primul rege român, urmat de Ferdinand I, întemeitorul României Mari, Carol al II-lea un rege care s-a iubit pe el, având parte de o dragoste cu o evreică, Elena Lupescu, făcându-l să uite de familie, de țară și alte îndatoriri pe care le avea ca monarh, iar finalul îi aparție unui rege pe care îl întâlnești numai în cărțile cu povești, și anume pe Mihai I . Din nefericire povestea Majestății Sale, regele Mihai I nu este una cu un final fericit. Domnia sa, după lege, a fost întreruptă pe o perioadă de timp, iar la final, în mod neconstituțional, definitiv. Mihai I al României a mai avut parte și de o domnie lungă, cea mai lungă pe care a avut-o vreodată un monarh din toată istoria lumii, și anume domnia față de semenii lui, dragostea pe care poate să o arate un adevărat conducător față de poporul lui stă într-un singur nume: regele Mihai I al României, iar această oblăduire a fost de 90 de ani. Din nefericire, în această domnie nu a putut să semneze multe decrete, legi, dar a iubit tot poprul român, oricare i-a fost numele, și neclintit România.
Dacă istoria Europei ar fi cinstită, i-ar mulțumi regelui Mihai pentru ceea ce a făcut la 23 August 1944, când a scurtat, după părerea istoricilor, cu minimum 6 luni, cel de-al II-lea Război Mondial. Cel puțin sute de mii de europeni trăiesc astăzi, iubesc, produc bani și opere de artă, poate chiar guvernează state, din cauza gestului făcut de Majestatea Sa.
Dan Acibotăriţă, preşedinte al Partidului Verde
Filiala jud. Suceava


14:36
sambata, 30 decembrie 2017

Taguri

Autor
S.M
Gazduit de Administrare Servere