Mirela Adomnicai depune o plângere la Consiliul Național pt Combaterea Discriminării impotriva lui Daniel Cadariu

Va transmitem un comunicat de presa al Mirelei Elena Adomnicai.

poza
Mirela Adomnicai depune o plângere la Consiliul Național pt Combaterea Discriminării impotriva lui Daniel Cadariu



Mereu am considerat că în politică este nevoie de diplomație și că în confruntările politice trebuie folosit un limbaj civilizat, în timp ce discursul politic trebuie argumentat pe baza informațiilor, nu a opiniilor personale.
Deși dl senator Cadariu face apel la o „confruntare în idei și proiecte, pentru ca lumea să înțeleagă ceva", exclude aceasta posibilitate atunci când candidatul este femeie.
Este regretabilă această abordare misogină care, conform prevederilor legale ce sancționează discriminarea pe bază de gen, este definită ca „un comportament manifestat în public care vizează atingerea demnității ori crearea unei atmosfere ostile, degradante umilitoare sau ofensatoare împotriva unei persoane legat de gen" - am citat din lege.
Ca urmare, în cursul acestei săptămâni, voi depune o plângere în acest sens la Consiliul Național pt Combaterea Discriminării și îmi exprim speranța că acest derapaj regretabil nu va caracteriza campania electorală care urmează. Și eu îmi doresc să ne confruntam în idei și proiecte în interesul sucevenilor, pentru ca aceștia să aleagă în cunoștință de cauza și nu conform „ghicitului" dlui senator. Pe de alta parte, ca fost parlamentar, îi reamintesc acestuia că imunitatea parlamentară în ceea ce privește exprimarea opiniilor politice nu este un privilegiu, ci o garanție a exercitării mandatului în calitatea sa de reprezentant al poporului. Popor din care fac parte și femei.

Mirela Elena Adomnicăi



16:21
duminica, 28 iunie 2020

Taguri

Autor
S.M
Gazduit de Administrare Servere