Mircea Geoană, la Vatra Dornei: Codul vârstei a treia va fi promovat în Parlament până la sfârşitul anului

Liderul PSD, Mircea Geoană, a declarat sâmbătă, la Vatra Dornei, că până în luna decembrie va face o lege a pensiilor mai dreaptă, având în vedere că actuala propunere de modificare a legii pensiilor urmăreşte doar să păcălească pensionarii.

Totodată, Geoană a spus că va propune un Cod al vârstei a treia astfel încât într-o singură lege să fie cuprinse toate drepturile pensionarilor: bilete transport CFR şi autobuze, tratamente medicale, medicamente gratuite şi compensate, bilete pentru concerte - muzică populară, respectiv tot ceea ce înseamnă drepturi ale pensionarilor să fie reunite într-un singur cod.



Mircea Geoană a adăugat că trebuie să se găsească o formulă şi pentru soţul supravieţuitor, astfel încât să primească o compensare.



Pe de altă parte, liderul PSD a spus că vrea să iniţieze un program de locuinţe cu chirie şi să creeze un fond de stat pentru astfel de locuinţe.



"Dacă vom pune România pe un drum al seriozităţii şi nu al miştocărelii vom putea spune că am ales un preşedinte pentru o Românie unită. Acestea sunt valorile lui Mircea Geoană şi vă chem alături de mine", a subliniat candidatul social-democrat la Preşedinţie.



El a subliniat că noua lege a pensiilor este o păcăleală şi că trebuie ca punctul de pensie să fie obligatoriu legat de salariu mediu pe economie şi nu de inflaţie, având în vedere că ţările din Uniunea Europeană au o inflaţie de maxim 1%.



"Un preşedinte de ţară trebuie să se ridice deasupra tuturor partidelor şi să lupte pentru drepturile dumneavoastră. Am să am grijă să monitorizez guvernul, iar dacă nu se ţin de cuvânt îi ia mama naibii", a spus Geoană.



Mircea Geoană s-a întâlnit sâmbătă seara la Vatra Dornei cu peste 1.000 de pensionari şi oameni veniţi la tratament în staţiunea blaneară.

AGERPRES/(Silvia Marcu)



03:28
duminica, 25 octombrie 2009
Autor
Dan Maxim
Gazduit de Administrare Servere