Marza a prezentat motivele pentru care PSD nu a votat bugetul

Presedintele PSD Suceava, senatorul Gavril Marza, a prezentat astazi, 15 ianuarie, intr-o conferinta de presa, motivele pentru care social-democratii nu au votat bugetul de stat pe 2010.

Astfel, Gavril Mirza a declarat ca avem de-a face cu un buget iluzoriu, antisocial, fara viziune si impotriva modernizarii tarii si mai ales unul antieuropean. 

 

Lista de motive a social-democraţilor pentru care nu au votat bugetul poate fi structurată în două categorii: creşterea salariilor, primelor şi indemnizaţiilor la unele ministere, respectiv împărţirea sumelor pe ministere, împărţire care a fost făcută discreţionar.

 

Mîrza a declarat că printre ministerele ale căror angajaţi se bucură de aceste privilegii se numără Ministerul Transporturilor, cel al Dezvoltării Regionale, al Administraţiei şi Internelor, al Sănătăţii, al Economiei sau al Muncii. Spre exemplu la MAI, primele de vacanţă au crescut cu peste 95%, iar indemnizaţiile de delegaţii cu circa 37,57. Un alt exemplu, mult mai impresionat se găseşte la Ministerul Sănătăţii, unde primele de vacanţă a crescut cu peste 230 %.

 

Preşedintele PSD Suceava a criticat şi faptul că bugetul administraţiei prezidenţiale a crescut cu peste 23 %. Mîrza a atras atenţia şi asupra situaţiei de la Educaţie. Totodata, social-democratul a amintit si de faptul ca nu s-a acceptat majorarea pensiilor.

 

Pe de altă parte, liderul PSD Suceava este nemulţumit şi de faptul că amendamentele nu au mai fost promovate, însă a declarat că după trei zile de dezbateri s-a ajuns la concluzia că este o luptă cu morile de vânt.



15:27
vineri, 15 ianuarie 2010
Autor
Cristina Ursachi
Gazduit de Administrare Servere