Maricela Cobuz : “ Repornirea activității Institutului Cantacuzino este o prioritate pentru Guvernul PSD “

         Deputatul PSD de Suceava, dr. Maricela Cobuz, a susținut în ședința de plen a Camerei Deputaților o declarație politică prin care a salutat militarizarea Institutului Cantacuzino .

poza
Maricela Cobuz : “ Repornirea activității Institutului Cantacuzino este o prioritate pentru Guvernul PSD “

          „Trecerea Institutului în subordinea Ministerului Apărării Naționale va asigura independența României în domeniul producției vaccinurilor dar și promovarea unor produse la export, Institutul având rol strategic național și regional”, a arătat deputatul.Aproape un secol, Institutul Național de Cercetare şi Dezvoltare pentru Microbiologie și Imunologie „Cantacuzino” a creat și a produs vaccinuri și seruri pentru diferite boli transmisibile și în același timp a publicat reviste de specialitate care au contribuit în domeniul cercetării și formării de noi specialist. Pentru România, importanța Institutului este și mai mare. Numai în anul 2015, Cantacuzino avea în nomenclator 218 produse divizate în 10 grupe și subgrupe. Reluarea activității de producție în următorii ani va contribui la asigurarea de vaccinuri  pe piața românească, dar și la exportul de vaccinuri”, declarat Maricela Cobuz.
 7 250 de persoane implicate in exercitiul de simulare de la Spitalul Judetean
Marti dimineata, la Spitalul Judetean Suceava a avut loc un exercitiu de simulare a unui cutremur urmat de un incendiu.
Aproximativ 250 de persoane au fost implicate in actiunea de marti, de la Spitalul  Judetean de Urgenta, de simulare a unui cutremur, urmat de un incendiu. Astfel a fost activat Planul Rosu de Interventie. Inspectorul sef al ISU Suceava, generalul de brigada Ion Burlui, a spus ca exercitiul a fost unul foarte bun, atingandu-si obiectivul , unul dintre ele fiind  verificarea modului de relationare şi comunicare intre structuri in cadrul intervenţiei într-o situaţie de urgenţă . La eveniment au fost implicate doua ambulate ale Serviciului de Ambulanta Judetean, medical Alexandru LAzareanu spunand ca este multumit de rezultate, insa, cel mai bine este sa nu fie niciodata reala o asemenea intamplare", a transmis Maricela Cobuz.04:16
miercuri, 27 septembrie 2017

Taguri

Autor
S.M
Gazduit de Administrare Servere