Ioan Stan:"Îndrăznesc să sper că dl. Președinte Johannis va purcede la promulgarea Legii adoptate de Camera decizională, dovedind implicare pentru bunăstarea copiilor noștri"

Va transmitem un comunicat de presa din partea senatorului PSD Suceava Ioan Stan:

poza
Ioan Stan:"Îndrăznesc să sper că dl. Președinte Johannis va purcede la promulgarea Legii adoptate de Camera decizională, dovedind implicare pentru bunăstarea copiilor noștri"


Aș putea să-mi încep intervenția cu fraze arhicunoscute dar care, grantat, găsesc totuși ecou în conștiința fiecăruia dintre noi. Spun că m-aș putea folosi de trimiterea la concepte de genul ”viitorul țării, speranța noastră, țara de mâine” și altele asemănătoare. Asta dacă aș dori să motivez votul nostru în favoarea dublării alocațiilor pentru copii. Dar nu consider că ar trebui să fac asta. Vreau doar să profit de una din caracteristicile creierului uman care se cheamă ”aducerea aminte”. Vreau doar să pun o întrebare, deja pusă, căreia îi voi schimba cu această ocazie adresantul.Cât de cinic poți să fii, să iei bani de la copii? Este un citat doamnelor și domnilor. Un citat din textele colportate de PNL pe vremea când era în opoziție. Ni se adresau nouă, celor aflați atunci la guvernare așteptând să cadă asupra noastră oprobiul public. Așa încât sunt îndreptățit să întreb - cât de cinici puteți fi voi cei care nu ați votat dublarea alocațiilor pentru copii? Dar pentru că răspunsul îmi este cunoscut de multă vreme și mai ales pentru că noi facem opoziție argumentată și constructivă pun întrebarea doar retoric. Ba mai mult decât atât, înduioșânu-mă lamentațiile d-nei vicepremier care tremură de groaza unor posibile efecte ale adoptării Legii - sistarea fondurilor europene, creșterea inflației și scăderea puterii de cumpărare - pe care o declară din start nesustenabilă financiar ofer, gratuit, câteva soluții ”calmante”.
Reflectați doamnelor și domnilor guvernanți la cîteva surse de venituri bugetare cum ar fi revenirea la accizele la carburanți, renunțarea la taxele pe activele bancare(care descurajează și creșterea Robor), renunțarea la eliminarea taxei de 2% de la corporațiile din domeniul energetic. Și altele pe care v-ați grăbit să le anulați ori le aveți pe lista decapitărilor.
Îndrăznesc să sper că dl. Președinte Johannis va purcede la promulgarea Legii adoptate de Camera decizională, dovedind implicare pentru bunăstarea copiilor noștri, fără nici o urmă de cinism. Sper de asemenea să-și convingă guvernul obținut cu atâta trudă că asocierea lipsei de profesionalism cu lipsa aducerii aminte poate deveni primejdioasă.
Senator PSD,
Inginer Ioan Stan
19.12.2019


08:24
joi, 19 decembrie 2019

Taguri

Autor
S.M
Gazduit de Administrare Servere