Ioan Stan, a atras atenția ministrului Dezvoltării, Ion Ștefan, că un număr de 42 de proiecte de refacere a infrastructurii afectate de inundații din județul Suceava nu sunt finanțate de Guvern

Senatorul PSD Suceava, Ioan Stan, arată că inundațiile din vara anului 2018 au produs în judetul Suceava pagube importante. Una din soluțiile pentru readucerea infrastructurii la situația anterioară dezastrului a fost ca prin submăsura ”Lucrări în prima urgență”, Compania Naţională de Investiţii să preia și să gestioneze refacerea a parte din ele.

poza
Ioan Stan, a atras atenția ministrului Dezvoltării, Ion Ștefan, că un număr de 42 de proiecte de refacere a infrastructurii afectate de inundații din județul Suceava nu sunt finanțate de Guvern

Către: Ion Ștefan – Ministrul Lucrărilor publice, Dezvoltării și Administrației
De la: Senator Ioan Stan
Obiectul interpelarii: Proiectele Companiei Naţionale de Investiţii prin submăsura Lucrări în prima urgență

Stimate Domnule Ministru,

Inundațiile din vara anului 2018 au produs în judetul Suceava pagube importante. Una din soluțiile pentru readucerea infrastructurii la situația anterioară dezastrului a fost ca prin submăsura ”Lucrări în prima urgență”, Compania Naţională de Investiţii să preia și să gestioneze refacerea a parte din ele. Unitățile administrativ teritoriale au depus la CNI în timp util toată documentația necesară, acestea fiind înscrise pe lista sinteză aprobată de dumneavoastră la finalul anului 2019, iar la începutul acestui an, au obținut și avizul favorabil al consiliului tehnico-economic de avizare al CNI.
Din acel moment însă titularii celor 42 de proiecte din județul Suceava aflate în situația de mai sus, nu au mai primit nici un semn că vor trece către etapa următoare din program.
Pentru că lucrările de infrastructură menționate, drumuri, poduri, podețe, asigură accesul unor comunități importante ca număr de persoane, deoarece în cazul unor ploi torențiale specifice perioadei de vară, situația actuală poate suferi degradări importante ce vor necesita sume mult mai importante pentru refacere și fiindcă suntem într-o perioadă propice desfășurării activităților din construcții, vă rog să-mi răspundeţi la următoarele întrebări:
1. In ce măsură CNI și ministerul condus de dvs. au capacitatea de a gestiona și implementa aceste proiecte?
2. Care credeți că va fi termenul de finalizare a lor, având în vedere că sunt proiecte incluse la categoria – ”Lucrări în prima urgență”
Solicit formularea răspunsului în scris. Vă mulțumesc.
Cu stima!
Ioan Stan

10:45
luni, 25 mai 2020

Taguri

Autor
S.M
Gazduit de Administrare Servere