Gheorghe Acatrinei: Suntem foarte îngrijoraţi de brambureala din activitatea guvernului"

"Guvernul a pus mîna pe OTV şi a împrăştiat tot felul de idei. Legea salarizării şi a pensiilor este una dintre cele mai mari greşeli a guvernului." Acestea sunt cîteva din declaraţiile date de preşedintele filialei locale a PRM, Gheorghe Acatrinei.

poza
Gheorghe Acatrinei: Suntem foarte îngrijoraţi de brambureala din activitatea guvernului"

PRM-iştii sunt foarte îngrijoraţi de starea actuală a României, ridicînd mari semne de întrebare în privinţa evoluţiei României pe anul 2010. Care este motivul acestei "brambureli"? Gheorghe Adomnicăi spune că această situaţie de criză în care se afla România în momentul actual este de fapt o criză a valorilor. Oamenii de valoare nu sunt prezenţi în poziţiile de guvernare. Sunt prea puţini academicieni sau profesori care să ocupe funcţii importante în Guvernul actual, dar are speranţa că la un moment dat "se vor găsi şi nişte figuri înţelepte care să restabilizeze ordinea".

De altfel, dînsul a acuzat sistemul unicameral ca fiind nedemocratic. "În şedinţa Consiliului European de la Lisabona, s-a stabilit ca pînă în anul 2012 toate statele membre UE să deţină parlamente unicamerale". Chiar şi din cei 300 aleşi se poate face o structură bicamerală, spune Gheorge Acatrinei. "La ora actuală, votul într-un parlament unicameral este asemănător cu votul de la cooperativele de credit, 50%+1." Într-un parlament bicameral aşa ceva nu se întîmplă. Este nevoie de două treimi pentru ca o decizie să fie luată.

Vicepreşedintele Vasile Cerlincă a menţionat că"ţara se prăbuşeşte în continuare," dovada fiind numărul din ce mai mare al şomerilor (peste 1 milion) şi al românilor care pleacă în străinătate la muncă (peste 4 milioane). De acelaşi ordin al milioanelor este şi numărul de pensionari, ajungînd (poate prin progresie aritmetică) la 6. Vasile Cernică menţionează şi datoriile pe care le are de achitat guvernul, de cinci ori mai mari decît în 2009.



14:38
miercuri, 17 februarie 2010
Autor
Bogdan Popescu
Gazduit de Administrare Servere