Gheorghe Acatrinei faţă cu veneticii

Gheorghe Acatrinei rămîne solidar cu situaţia în care se află păturile sociale, îngrijorîndu-se mereu de "veneticii" din actuala guvernare.

Dînsul a subliniat că aceste personaje nu sunt nici trădători de ţară, dar nici oameni responsabili. Aşadar, venetici. Doctor în istorie, dînsul a făcut un scurt drum prin negurile istoriei, amintind de vorbele prorocului David dintr-un psalm: "atunci cînd poporul are conducătorul slab, toate lichelile încep să mişune". Ca şi în alte ocazii, Gheorghe Acatrinei menţionează faptul că situaţia României, din toate punctele de vedere, este pe picior de a se prăbuşi în întregime.
Referindu-se la guvern, domnul Acatrinei îi împarte în două turme: "unii dintre ei nu sunt în stare să îndeplinească sarcini, iar ceilalţi, care ar putea face ceva, nu au posibilitatea. Printr-o asemenea situaţie ţara noastră nu a trecut niciodată, iar acum nu vedem altceva decît pe pompierul Boc care face tot felul de declaraţii şi promisiuni, deşi nu au acoperire."

Sesizarea lui Gheorghe Acatrinei este faptul că "guvernul trage de timp în speranţa că vom ieşi în primăvară şi oamenii se vor împrăştia pe cîmp, sau prin pădure. Ei nu se gîndesc că în ţara noastră mor copiii, pensionarii, şomerii. Guvernanţii nu se îngrijorează de astfel de situaţie." În mod inevitabil, îmi permit să adaug la discursul domnului Acatrinei vorbele regretatului Gheorghe Dinică din filmul Filantropica: "La noi se moare de gripă."

Marea problemă adusă în faţă de senatorul PRM este grija "neconstituţională" a guvernanţilor pentru ei înşişi. Gheorghe Acatrinei a mai menţionat faptul că s-au resimţit anemic cîteva mişcări sociale care doresc să se facă auzite. "Aceste mişcări ar trebui să se impună guvernanţilor nu să îi bată cu bulgări de zăpadă." Aşadar, s-ar înţelege un mic şi inocent spirit de revoltă.

23:11
luni, 22 martie 2010
Autor
Bogdan Popescu
Gazduit de Administrare Servere