Flutur: PSD implicat în traficul cu îngrăşăminte din vama Dorneşti

UPDATE Prin Vama Dorneşti se derulează anual mărfuri, (şi cel mai bine ştiu cei din PSD acest lucru) îngrăşăminte chimice, materiale de construcţie, motorină, cărbune, mărfuri pe care unele firme le derulează, le importă de zeci de milioane euro anual, declarat Gheorghe Flutur.

poza
Flutur: PSD implicat în traficul cu îngrăşăminte din vama Dorneşti | (f) Bogdan Popescu/Newsme.ro
„În calitate de persoană publică, vă asigur că am făcut ce trebuie când am aflat de existenţa unor posibile probleme în vămile şi pe graniţa judeţului Suceava cu Ucraina. Am informat de fiecare dată prompt, la timp - când am avut informaţii - organele în drept abilitate să verifice şi să facă ordine în aceste domenii. Văd o nelinişte la PSD. Socotesc nefiresc ca biroul vamal de la Dorneşti să fie în chirie la un agent economic privat. Am solicitat Ministrului de Finanţe să găsească o soluţie pentru a fi mutat de acolo. Se pot da naştere la fel de fel de speculaţii că vama Dorneşti să fie cu chirie la un agent economic privat care este comisionar în vama Dorneşti. Prin Vama Dorneşti se derulează anual mărfuri, (şi cel mai bine ştiu cei din PSD acest lucru) îngrăşăminte chimice, materiale de construcţie, motorină, cărbune, mărfuri pe care unele firme le derulează, le importă de zeci de milioane euro anual. E vorba de zeci de mii de tone de îngrăşăminte, din Rusia, Ucraina şi din alte ţări”, a declarat Gheorghe Flutur.

„Sunt convins că organele în drept ale statului vor verifica eludarea taxelor vamale în raport cu originea mărfii plimbată în acte prin mai multe ţări şi offshore-uri ca apoi să vină în ţară şi să fie vămuită la domiciliul firmei. Am încredere în organele statului că vor face ordine şi am informat organele în drept”, a concluzionat preşedintele PDL Suceava.

Declaraţia lui Gheorghe Flutur a venit în urma unei somaţii făcută de senatorul Gavril Mîrza joi, în privinţa declaraţiilor din această săptămână. Mîrza a spus că dacă Flutur cunoaşte detalii în privinţa cercetărilor de la vamă, ar trebui să informeze public asupra acestora, altfel ar putea fi acuzat de tăinuire şi favorizarea infractorului.

Mîrza a informat că „Gheorghe Flutur şi-a trimis trupele de la direcţia de vămi la o firmă unde este asociat fiul meu. Nu cred într-o întâmplare. Se duc prea departe în lupta politică şi încearcă să pună astfel la punct adversarul politic. Fac apel la respectarea legii”. Astfel, sugerează Gavril Mîrza, declaraţiile făcute de Flutur în cursul săptămânii îl vizau pe el şi pe fiul său. Mîrza a mai declarat că acţiunile ce vizează descoperirea reţelei de contrabandă în care sunt implicaţi vameşii şi poliţiştii de frontieră vămi duc spre conducătorii instituţiilor şi, într-un final, spre Bucureşti. Senatorul social-democrat a amintit de declaraţii pe care le-a mai făcut în trecut în presă asupra faptului că „Tata mare a traficului de ţigări este PDL”, „un partid politic îşi face campanie din bani de pe ţigări de contrabandă”. „Peştii mici stau după gratii, iar peştii mari sunt în libertate”, a concluzionat Mîrza.

Gheorghe Flutur a făcut joi declaraţia de presă la sediul PDL Suceava despre cercetările care au loc în vămi. Opţiunea de a face declaraţia la sediul PDL (o raritate în ultima vreme pentru şeful administrativului judeţean) este motivată de faptul că instituţia CJ Suceava nu are atribuţiuni nici în domeniul vămilor, nici probleme legate de paza frontierei de stat.

13:32
joi, 10 februarie 2011

Taguri

Gheorghe Flutur, PD-L, PSD, trafic, vama Dornesti

Autor
Bogdan Popescu
Gazduit de Administrare Servere