Deputatul PNL Suceava, Dumitru Mihalescu, propune dublarea alocatiei copiilor

Deputatul PNL de Suceava Dumitru Mihalescul anunță modificarea Legii nr.61/1993 privind alocația de stat pentru copii și propune, împreună cu deputatul PNL Robert Sighiartău, majorarea cuantumului alocației

poza
Deputatul PNL Suceava, Dumitru Mihalescu, propune dublarea alocatiei copiilor

„De peste trei ani de zile, de când PNL a reușit să dubleze cuantumul alocației de stat de la 42 de lei la 84 de lei, aceasta a rămas la aceeași valoare, de parcă prețurile ar fi aceleași. În ultimii doi ani, inflația a crescut puternic, erodând puterea de cumpărare a salariilor, a pensiilor, dar și a alocației pentru copii. Cu 84 de lei, o familie nu poate fi sprijinită să-și trimită copiii la școală și, cu toate acestea, guvernul dă din umeri și nu înțelege de ce în România avem în continuare zeci de mii de copii care nu au mers niciodată la școală! Știu, oare, cei din guvernul PSD-ALDE, cât costă un ghiozdan cu toate rechizitele necesare? Știu ei cât costă o uniformă sau o pereche de pantofi pentru un copil care trebuie să meargă la școală? Nu știu, căci altfel, în ultimii doi în care au guvernat țara, cei din PSD și ALDE ar fi putut măcar să indexeze alocațiile pentru copii, măcar cu valoarea creșterii prețurilor”, transmite deputatul.

Deputatul propune majorarea cuantumului alocației de la 84 de lei, în prezent, la 150 de lei pentru copiii de peste doi ani și majorarea acesteia pentru copiii sub doi ani de la 200 de lei, în prezent, la 300 de lei.

10:46
joi, 13 septembrie 2018

Taguri

Autor
S.M
Gazduit de Administrare Servere