Deputatul Cătălin Nechifor : Nu vrem transformarea Spitalului Județean de Urgență Sf. Ioan cel Nou de la Suceava în Spital Regional Covid19

Deputatul Cătălin Nechifor a lansat un apel împotriva transformării Spitalului Județean Suceava în spital pentru tratarea COVID-19. Va transmitem un comunicat din partea deputatului PRO Romania:

poza
Deputatul Cătălin Nechifor : Nu vrem transformarea Spitalului Județean de Urgență Sf. Ioan cel Nou de la Suceava în Spital Regional Covid19
Nu vrem transformarea Spitalului Județean de Urgență Sf. Ioan cel Nou de la Suceava în Spital Regional Covid19

De ce soluția unui spital militar de campanie e una corectă!

Argumente formulate public din 23 martie

1 Vârful pandemic în România va fi între Paștele Catolic si cel Ortodox. Primul val! Și să sperăm că și singurul, dar asta depinde de ce măsuri luăm acum! Asta înseamnă că ne trebuie soluții care se pot aplica deîndată.

2 Suceava are în prezent, din estimările mele, circa 20% din persoanele afectate la nivel național. Cel puțin 92 de cadre medicale doar la Suceava, plus suspiciunile de la Fălticeni și Rădăuți, dar și restul bolnavilor, alții decât cadre medicale.

3 Darea în exploatare a Spitalului de la Fălticeni este, din păcate, imposibil de făcut în câteva zile. Trebuie achiziții internaționale, trebuie plată, transport, montaj, verificare și instruirea personalului care va opera echipamentele medicale. Trebuie în plus angajare de medici, asistente medicale, infirmieri etc. De unde? În condițiile în care în Suceava este deficit și fiecare județ va ține cu dinții de oamenii lui. Și sigur, se poate pune întrebarea oare câți si-ar dori să lucreze în condiții precare pe linia frontului? Spitalul Fălticeni trebuie pus în funcțiune cât mai urgent pentru viitor!

4 Transformarea Spitalului Județean Suceava în Spital Regional Covid19 este o MARE GREȘEALĂ. Un județ cu 700 mii locuitori nu poate fi lăsat fără spital județean. Să crezi că poți duce totul la Rădăuți, Iași, Botoșani, Pașcani nu e o soluție. Dacă și acolo se întâmplă la fel!? Ce faci? Și la Rădăuți deja sunt suspiciuni și la Iași, la gastro-enterologie, la Sfântul Spiridon, la fel!!!

5 Un spital militar de campanie pentru Covid19 poate fi operaționalizat în câteva zile. E nevoie de un spațiu existent, cu acces la resurse, apă, canal, curent, etc. Există săli de sport, spații private, inclusiv săli de evenimente/nunți în care se pot acomoda sute de paturi, cu dotarea de rigoare: ventilatoare mecanice, echipamente de suport și măsurare a functiilor vitale, etc. Armata are medici și asistente care pot veni aici, la Suceava.

Concluzie
Spitalul Județean de Urgență Sf. Ioan cel Nou de la Suceva trebuie salvat. Poate fi dezinfectat, poate fi pus din nou în funcțiune și trebuie lăsat să facă ceea ce a fost gândit să facă. Sunt 700 mii de oameni care au nevoie de servicii medicale de specialitate și de urgență la noi în județ, nu în altă parte. Dacă se insistă pe transformarea spitalului județean în regional de Covid19 vom avea următoarele situații :
- vom deveni ceea ce este Bergamo pentru Lombardia, aici vor fi aduși din toată zona de nord est pacienți infectați,
- va fi necesară construirea unui crematoriu,
- spitalul actual va deveni istorie, după ce se va termina pandemia va fi compromis medical și va trebui demolat.

Astea în condițiile în care cei care ne conduc nici măcar nu vor să asculte.

Primarul Ion Lungu e autoizolat în birou. Președintele Consiliului Județean Suceava Gheorghe Flutur e în concediu de odihnă acasă.
Primarul de Câmpulung Moldovenesc s-a întors din croaziera din Singapore și e în autoizolare acasă.
Prefectul e de câteva săptămâni în functie, nici nu vreau să mă gândesc.
Subprefecții politici PNL și PMP n-au niciun pic de expertiză.

10:36
miercuri, 25 martie 2020

Taguri

Autor
S.M
Gazduit de Administrare Servere